Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul celor mai mari despagubiri: Cine sunt campionii retrocedarilor / DOCUMENT

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Retrocedarile au devenit un subiect fierbinte in ultima vreme, de cand nume grele din politica au intrat in urmarire penala si chiar in arest preventiv pentru fapte de coruptie legate de retrocedari. Printre ele se numara Viorel Hrebenciuc si fiul sau, deputatul Ioan Adam, fosta sefa DIICOT Alina Bica si lista poate continua.

Legale sau nu, retrocedarile sau despagubirile aferente unei retrocedari au imbogatit multe persoane. Un top 30 al acestora releva nume ca cel al ginerelui presedintelui Traian Basescu sau cel al nepotului latifundiarului Gigi Becali, dar si nume a unor oameni de afaceri controversati: Topul celor mai mari despagubiri.pdf

De exemplu pe pozitia a sasea in topul celor mai mari despagubiri acordate de ANRP il gasim pe Vasile Geambazi, unul dintre nepoţii omului de afaceri Gigi Becali, cu o despăgubire de 297.630.000 lei. Geambazi este  singurul titular al acelui dosar. Suma, aferenta unui teren de 21,7 ha in Voluntari a caror drepturi i-au fost cesionate, urmeaza sa fie incasata de Geambazi in 5 transe.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiarul afacerii din dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica iar in prezent urmarit penal in dosar, ocupa si el locuri fruntase in topul celor mai mari despagubiri, ocupand pozitiile 4 si 7 cu două dosare soluţionate cu emiterea titlului de despăgubire, unul în valoare de 225.500.000 de lei şi celălalt în sumă de 377.282.300 lei, cel din urma facand obiectul anchetei DNA. Alături de Stelu, beneficiari în cele două dosare mai sunt Adrian Andrici, Gabriel Gheorghe, Valentin Vișoiu, Gheorghe Alecsandra, Gheorghe Nicolae.

Si pe ginerele lui Traian Basescu, Radu Pricop il gasim in topul celor mai mari despagubiri, insa spre finalul clasamentului, adica pe pozitia 28, figurând, alături de alte patru persoane, ca beneficiar al unei despăgubiri în valoare de 44.100.000 lei.

Pe primul loc în Top 30 se află Loreen Ellen Malaxa, Georgeta Palade Van Dusen şi Philip Theodore Palade, cu o despăgubire de 622.577.450 de lei, informeaza romaniatv.net.

Cea mai mare despăgubire individuală a revenit omului de afaceri Horia Simu Şchipu (466.770.763 de lei), acesta ocupând şi poziţia 2 pe listă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.