Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul celor mai mari salarii din România - O companie de stat este în fruntea clasamentului

salarii bani

Într-un top al primelor 10 companii care oferă cele mai mari salarii din domeniul economic, realizat de Ziarul Financiar, reiere că cei mai mulți bani sunt oferiți de o companie de stat.

La Romatsa, regia autonomă de stat care se ocupă de controlul trafi­cu­lui aerian, salariul mediu este de 21.800 de lei net/lună, iar la Microsoft, firmă aflata pe locul 2 in clasament, salariul mediu este de 10.000 de lei net pe lună. Pe locul 3 este producătorul de energie Nu­cle­ar­electrica, unde salariul mediu a fost de 7.700 de lei net în 2017, potrivit calculelor ZF efec­tua­te pe baza datelor furnizate de Registrul Co­merţului.

Alte firme din top cu activități in domeniul IT sunt : Ericsson Telecommunications România (7.600 de lei net), IBM (7.500 de lei net), Endava (7.400 de lei net), Oracle (7.000 de lei net) şi Softvision (6.800 de lei net).

Citeste si Președintele autoproclamat al Venezuelei, întâlniri cu aliații lui Maduro - 'Este crucial ca armata să-l priveze pe Maduro de sprijinul sau

„Cele mai mari nume din industria globală de IT se află în acest clasament, iar datele con­fir­mă situaţia de pe piaţa muncii. Aceste com­pa­nii angajează preponderent oameni cu cali­fi­cări de excepţie, cu o mare expertiză şi cu vo­lume foarte mari de vânzări. Salariaţii din aceste com­pa­nii sunt preponderent «white collars», per­soa­ne cu stu­dii superioare şi califi­cări înalte şi de aceea este normal ca salariile me­dii să fie mai mari decât în companiile direct pro­ductive, unde pro­babil 80% din totalul an­ga­jaţilor este repre­zen­tat de angajaţi «blue collars», adică mun­ci­tori cu diferite niveluri de cali­ficare“, a explicat Raluca Pîrvu, business manager la BPI Group, pentru sursa citata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.