Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul Naţional al Firmelor 2021: Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 178,18 miliarde de euro

CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR

Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri în Topul Naţional al Firmelor 2021 este de 178,18 miliarde de euro, iar profitul din exploatare a însumat 15,08 miliarde euro, conform datelor publicate de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), cu ocazia evenimentului online de premiere a celor mai bune afaceri din România.

Potrivit CCIR, în 2021, un număr de 12.393 de firme au fost incluse pe primele zece locuri, iar ponderea profitului din cifra de afaceri s-a menţinut constantă faţă de 2020. Astfel, profitul din exploatare a reprezentat 8% din cifra totală de afaceri, ceea ce indică o menţinere a profitabilităţii companiilor româneşti.

În ceea ce priveşte numărul total de salariaţi al primelor zece companii premiate, acesta a fost de 1.279.119.

Ca pondere, raportat la numărul de companii incluse în Top 10, cele mai semnificative domenii sunt: industrie (35,45%), servicii (27,76%), comerţ (21,08%), agricultură, silvicultură şi pescuit (4,95%), construcţii (4,81%), cercetare-dezvoltare şi high-tech (3,76%), turism (2,19%).

De asemenea, în funcţie de cifra de afaceri, domeniul comerţ are o pondere de 46,93% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie (32,83%) şi servicii (11,08%), potrivit Agerpres.ro.

În funcţie de profit, cele mai bune companii se află în industrie, cu un profit de 36,40% din profitul total şi o pondere a profitului de 9,38% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

La întocmirea clasamentului Topul Naţional al Firmelor 2021 au fost analizate 768.372 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 250.925 de bilanţuri au intrat în competiţia pentru primele zece poziţii în clasamentul naţional, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării.

Clasamentul Topul Naţional al Firmelor se bazează pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Topul Naţional al Firmelor 2021 prezintă cele mai performante companii din şapte domenii de activitate: industrie; servicii; comerţ; turism; cercetare-dezvoltare şi high-tech; agricultură, silvicultură şi pescuit; construcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.