Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul oficial al EUROSTAT în care România a ras tot: Suntem pe locul I în Uniunea Europeană

The Romania Journal
EUROSTAT

România se află pe primul loc în țările din Uniunea Europeană la creșterea numărului de persoane angajate în T1 2018, cu (+ 1,9%), urmată de Malta (+ 1,3%), Portugalia, Luxemburg și Croația (toate cu + 1%), iar cele mai mari scăderi au avut loc în Estonia, arată un raport Eurostat publicat miercuri, conform Mediafax.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, avertisment TĂIOS în scandalul Badea-Oreste: 'Eu fac urât la mizerii

Numărul persoanelor angajate a crescut cu 0,4%, atât în zona euro, cât și în stetele membre ale Uniunii Europene (UE28), în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În trimestrul IV al anului 2017, ocuparea forței de muncă a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,2% în UE28.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, în trimestrul I al anului 2018, ocuparea forței de muncă a crescut cu 1,4%, atât în ​​zona euro, cât și în UE28 (după o creștere de +1,6% și + 1,5% în trimestrul IV din 2017).

Biroul de statistică estimează că, în primul trimestru al anului 2018, 237,9 milioane de bărbați și femei au fost angajați în statele membre ale Uniunii Europene, din care 157,2 milioane erau în zona euro. Acestea sunt cele mai mari niveluri înregistrate vreodată în ambele sectoare. Aceste date privind ocuparea forței de muncă oferă o imagine a intrărilor de forță de muncă compatibile cu măsura de producție și venit a conturilor naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.