Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul politicienilor care s-au prăbușit în 2015

demisie exit

Pentru mulți politicieni de calibru anul 2015 a însemnat o prăbușire spectaculoasă. „Adevărul“ a facut o scurtă trecere în revistă a politicienilor români care au încheiat anul în genunchi:

1. Victor Ponta. Fostul premier a trecut peste anchetele procurorilor DNA, peste mai multe moţiuni de cenzură, dar n-a rezistat străzii. Suspiciunile penale l-ar putea lăsa pe Victor Ponta chiar şi în afara Parlamentului, dacă PSD va respecta criteriile de integritate pentru alegerile din 2016.

2. Gabriel Oprea. A condus Guvernul cât timp Victor Ponta a fost plecat la operaţie, în Turcia. Cu voturile partidului său, au fost numiţi şefii serviciilor secrete. Era cheia majorităţii parlamentare. La fel ca Ponta, a fost măturat de stradă. Singura şansă de a ajunge în Parlament şi în 2016 este o alianţă cu PSD.

3. Elena Udrea. A fost ministru, preşedinte de partid şi candidat la Preşedinţie. Însă, în 2015, dosarul „Gala Bute“ a trimis-o după gratii, în arest preventiv. Iar când n-a fost în arest preventiv, Elena Udrea a fost în control judiciar, deci a mers săptămânal la secţia de poliţie.

4. Sorin Oprescu. Şi-a pierdut fotoliul de edil al Capitalei după ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Îşi pregătea candidatura pentru un nou mandat de primar, însă procurorii l-au scos definitiv din jocul politic.

5. Darius Vâlcov. Din fotoliul de ministru de Finanţe a ajuns direct după gratii, fiind acuzat că primea mita în cimitir. De asemenea, Vâlcov şi-a ascuns în pereţi o adevărată colecţie de artă: tablouri de Picasso, Renoir şi Petraşcu.

6. Radu Mazăre. A condus Constanţa timp de 15 ani. În primăvară, a demisonat direct din „beciul domnesc“, după cum a descris arestul poliţiei Capitalei. Este acuzat că a primit mită nouă milioane de euro pentru a oferi contracte cu dedicaţie. Nu va mai candida pentru un nou mandat de primar.

7. Cristian Popescu Piedone. A demisionat cu greu, după lungi proteste, în urma tragediei de la Colectiv, club aflat în sectorul pe care îl administra. A anunţat că nu va mai candida pentru Primărie.

8. Gheorghe Nichita. Se află şi în acest moment în arest preventiv, într-un dosar de corupţie în care este acuzat că primea 10% din contractele oferite omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Nichita mai este trimis în judecată într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu: a pus întreaga Poliţie locală să-i spioneze amanta.

9. Andrei Chiliman. Primarul suspendat al Sectorului 1 a scăpat de arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită, însă nu va mai candida pentru un nou mandat de primar.

10. Marian Vanghelie. Face parte din lotul primarilor de Sectoare acuzaţi de corupţie. Vanghelie este de luni buni arestat la domiciliu şi va privi de pe margine alegerile locale de anul viitor.

Vezi si: Incendiu violent în Dubai: Zgârie-nori cuprins de flăcări / FOTO

Vezi si: Ce este interzis sa faci de 1 ianuarie

Vezi si: Gafă incredibilă la Pro TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.