Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O tornadă a făcut PRĂPĂD în Cehia: A DISTRUS mai multe localități și a făcut peste o sută de victime

O tornadă a distrus joi locuinţe în mai multe localităţi din sud-estul Republicii Cehe, provocând rănirea a cel puţin 100 de persoane, potrivit serviciilor de urgenţă şi poliţiei, relatează AFP.

''Estimăm că între 100 şi 150 de persoane au fost rănite, inclusiv copii şi persoane în vârstă", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă, Michaela Bothova, pentru televiziunea cehă.

Ministrul de interne Jan Hamacek a avertizat că se aşteaptă să existe persoane decedate, subliniind că sunt în curs de desfăşurare căutări pentru a găsi persoane sub dărâmături.

''Toate serviciile de salvare disponibile sunt mobilizate sau se îndreaptă spre regiunea Hodonin, unde mai multe localităţi au fost lovite de tornadă", a scris Jan Hamacek pe Twitter.

De asemenea, guvernul ia în considerare mobilizarea armatei dacă va fi necesar, a mai spus el. Se aşteaptă ca serviciile de salvare austriece şi slovace să-şi ajute omologii cehi, au precizat aceştia.

În Hodonin, un oraş de la graniţa cu Slovacia, un azil de bătrâni a fost avariat.

Pe clipurile care circulă pe reţelele de socializare se puteau vedea clădiri distruse, copaci smulşi din rădăcini, precum şi incendii.

Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din sat a fost distrus de furtună.

Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin după ce tornada a trecut prin zonă şi a răsturnat şi un autobuz, a precizat aceeaşi sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.