Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tortura din azile: Ministrul Dezvoltării a dat dispoziții preşedinţilor de consilii judeţene să verifice urgent centrele

azil-camin-centru

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, a convocat, duminică, prin intermediul unei videoconferinţe, preşedinţii tuturor consiliilor judeţene din ţară pentru a analiza situaţia descoperită, în ultimele zile, în unele centre pentru instituţionalizarea persoanelor vulnerabile (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi), prilej cu care a solicitat dispunerea unor măsuri urgente de verificare.

"Vă solicit să dispuneţi măsuri urgente şi să verificaţi toate centrele de pe raza administrativă a judeţelor dumneavoastră, astfel încât, în maximum o săptămână, să avem o situaţie reală referitoare la ce se întâmplă în toate aceste instituţii! Nu vor fi tolerate nicio abatere de la proceduri, nicio justificare şi nicio scuză! Este imperios necesară implicarea, cu seriozitate şi responsabilitate, a tuturor funcţionarilor din domeniul asistenţei sociale, astfel încât să răspundem aşteptărilor tuturor persoanelor vulnerabile care au nevoie de noi toţi. Pentru că absolut toţi suntem responsabili de siguranţa şi bunăstarea acestora!", a precizat ministrul Veştea, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

În timpul videoconferinţei, au fost reiterate principalele obiective pe care toate autorităţile publice locale trebuie să le atingă în vederea creşterii calităţii vieţii persoanelor instituţionalizate, astfel încât acestea să beneficieze de spaţii de cazare conforme, alimentaţie corespunzătoare, adaptată nevoilor fiecărei persoane, acces oportun la servicii medicale optime, precum şi facilităţi de recreere şi recuperare medicală.

Totodată, ministrul Adrian-Ioan Veştea i-a asigurat pe aleşii locali de întregul său sprijin în implementarea politicilor care vin în sprijinul cetăţenilor şi le-a transmis că, ori de câte de ori întâmpină probleme în aplicarea acestora, Ministerul Dezvoltării le va fi un partener serios şi implicat, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.