Untul este ingredientul mai multor preparate delicioase, fiind cunoscut faptul că poate transforma feluri de mâncare banale în capodopere culinare. Totuși, în ultimii 20 de ani, untul a fost evitat, fiind considerat responsabil pentru diferite afecțiuni, de la obezitate până la boli de inimă.
În realitate, untul ar trebui consumat, iar specialiștii în nutriție s-au străduit să îi ofere statutul de aliment sănătos. Potrivit HealthyFoodHouse.com, există cinci motive pentru care ar trebui să consumați unt:
1. Este bogat în vitamine solubile în grăsimi
Untul include numeroase asemenea vitamine, precum vitamina A, E și K2. O dietă echilibrată oferă aportul de vitamine A și E, dar nu și de vitamina K2. Aceasta are un rol important în buna funcționare a organismului, deficiențele putând duce la numeroase boli precum cancer sau osteoporoză.
2. Este bogat în grăsimi saturate sănătoase
Chiar dacă niciodată nu s-a dovedit că grăsimile saturate sunt dăunătoare, studiile pseudo-științifice au încercat să poarte un război împotriva acestora. În realitate, nu există nicio legătură între grăsimi saturate și boli de inimă, ba chiar din contră, acestea ajută la scăderea colesterolului rău LDL.
3. Este bogat în acid linoleic conjugat
Acidul linoleic conjugat are un efect puternic asupra metabolismului și este vândut sub formă de supliment alimentar, indicat persoanelor care vor să slăbească. Untul, în special cel produs din lapte de la animalele hrănite natural, reprezintă o sursă importantă de acid linoleic conjugat.
4. Diminuează riscul de obezitate
Suntem sfătuiți să consumăm produse low-fat, pentru a obține calciul de care avem nevoie, evitând grăsimile „rele” și caloriile inutile. Totuși, în ciuda conținutului mare de calorii, consumul de lactate bogate în grăsimi nu este asociat cu obezitatea.
Studiile au demonstrat că aceste produse reduc riscul bolilor metabolice și de obezitate.
5. Gustul!
Nu mai e nevoie de nicio prezentare. Untul este pur și simplu delicios, savurați-l!
Tot ce știați despre UNT este o minciună
Explorează subiectul
Articole Similare

13
Soia, vedeta postului: Alternativa perfectă pentru șnițele fără carne
13

2.318
Medic român ATI, despre cazul fetiței decedate în clinica stomatologică: Astfel de evenimente nu sunt 'accidente româneşti'. Nu aş face niciodată anestezie pediatrică în afara spitalului
2.318

105
Credea că are păduchi, dar adevărul era complet altul: senzația de furnicături i-a adus diagnosticul
105

1.067
Probleme grave pentru Primăria București: Garda de Mediu trage un semnal de alarmă - Capitala riscă să între într-o situație de infirngement
1.067

67
Cum ar putea fi oprită dependența de alcool: Studiu revoluționar în SUA
67

154
A fost descoperit secretul longevității: cum să trăiești mai mult fără diete extreme
154

5.932
Cine este proprietara care deține cabinetul stomatologic unde a murit fetița de 2 ani – clinica a fost inaugurată cu o investiție de peste 1 milion de euro
5.932

37
A început postul Crăciunului. Ce greșeli trebuie evitate și ce obiective trebuie atinse pentru a fi sănătoși
37

5.005
Ce au descoperit specialiștii care au analizat conținutul crenvurștilor de porc din supermarketuri
5.005

3.186
Ministrul Sănătății, apel dur către clinicile private din România: "Închideţi-vă clinicile dacă nu funcţionaţi în regulă, ca să nu vin eu să le închid”
3.186

3.289
Fenomenul în lanț care pune la pământ sistemul medical românesc: „Nu mai e doar banul, ci sistemul defect"
3.289

102
Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, experții atrag atenția asupra legăturii ascunse dintre diabet și ficat
102

5.652
Tragedie la o clincă stomatoligică din Capitală, unde o fetiță de 2 ani a murit – Medicul Tudor Ciuhodaru: "Malpraxisul se îngroapă odată cu pacienții"
5.652


















Comentează