Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TOT FĂRĂ LICITAȚIE Ministerul Sănătății cumpără peste 100 de milioane de măști în valoare de peste 40 de milioane de euro

România a ieșit de aproape o lună de zile din stare de urgență, însă achizițiile fără licitație continuă în același ritm. Din 15 mai, românii au obligația de a purta măști în spații închise, iar Guvernul Orban a promis măști gratuite celor defavorizați. Asta teoretic pentru că la aproape o lună de la introducerea obligativității de a purta măști, acestea nu au fost achiziționate.

Citește și: Ion Cristoiu DEMASCĂ strategia ASCUNSĂ din spatele deciziei de prelungire a stării de alertă

 

Ministerul Sănătății a lansat, la 29 mai, o procedură de negociere pentru a cumpăra între 90 de milioane și 115 milioane de măști pe care intenționează să le distribuie în întreaga țară către persoanele defavorizate. Acordul-cadru valorează peste 40 de milioane de euro, iar banii provin din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului. Conform invitației de participare din 29 mai, Ministerul Sănătății urmează să cumpere, prin procedura de negociere, echipamente medicale la un preț de maximum 193.200.000 de lei, fără TVA (aproximativ 40 de milioane de euro – n.r.) și minimum 151.200.000 de lei (aproximativ 31 de milioane de euro – n.r.). Prețul estimat pentru fiecare mască este de 1,68 de lei, iar cantitatea estimată este de minimum 90 de milioane măști și de maximum 115 milioane de măști.

Citeşte întreaga ştire: Ministerul Sănătății cumpără, fără licitație, peste 100 de milioane de măști în valoare de peste 40 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.