Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne apropiem de cea mai importantă dezvăluire a istoriei? Un oficial al Pentagonului vorbește sub jurământ despre extratereștri în fața Congresului

Getty Images

Miercuri, 26 iulie, subcomisia pentru siguranța națională la graniță și afaceri externe din cadrul Camerei Reprezentanților din Washington a organizat o audiere importantă intitulată „Fenomene Anormale Neidentificate: Implicații pentru Siguranța Națională, Siguranța Publică și Transparența Guvernamentală”, informează Space.com.

La această audiere au fost prezenți trei martori importanți: Ryan Graves și David Fravor, foști piloți ai Marinei SUA, care au relatat incidente cu obiecte neidentificate în spațiul aerian militar, și David Grusch, un veteran decorat și ofițer de informații din cadrul Pentagonului.

La începutul audierii, republicanul Glenn Grothman a declarat că „trebuie să cerem transparență din partea Departamentului de Apărare”, adăugând că „Congresul recunoaște că subiectul OZN implică multe și necesită o abordare atentă și concentrată pe fapte”. Republicanul Tim Burchett a spus chiar că „trebuie să le spunem oamenilor de la Pentagon că lucrează pentru noi. Asta este ideea. Aceasta este o problemă de transparență guvernamentală. Nu putem avea încredere într-un guvern care nu are încredere în oamenii săi”.

În continuare, democratul Jared Moskowitz a afirmat că „publicul american are dreptul să știe despre tehnologiile de origine necunoscută, inteligența non-umană și fenomenele inexplicabile”.

În timpul audierilor, David Grusch a susținut că a fost informat de existența „unui program de recuperare de OZN și inginerie inversă desfășurat timp de mai multe decenii” și i-a fost refuzat accesul la acesta, astfel că s-a simțit nevoit să depună o plângere în calitate de avertizor de integritate. Grusch a fost membru al Grupului de Lucru OZN din cadrul Pentagonului între 2019 și 2021, astfel că a declarat în fața reprezentanților că plângerea sa a fost bazată pe „informații pe care le-am primit de la indivizi cu legitimitate și cu o reputație de durată, mulți dintre aceștia împărtășind, de asemenea, dovezi convingătoare sub formă de fotografii, documente oficiale și mărturii verbale clasificate”.

„A existat vreodată o companie de dezinformare activă din partea Guvernului SUA?”

Democratul Jared Moskowitz l-a întrebat pe Grusch dacă are cunoștințe despre „programe din domeniul tehnologiilor spațiale avansate care sunt neautorizate”. În replică, avertizorul de integritate a declarat că astfel de programe există și că sunt în afara controlului Congresului SUA. Atunci când a fost întrebat dacă are cunoștințe despre imagini cu nave de origine necunoscută prăbușite, Grusch a răspuns că nu poate discuta despre așa ceva în public.

O altă întrebare a venit de la republicanul Tim Burchett, care a dorit să știe dacă „a existat vreodată o companie de dezinformare activă din partea Guvernului SUA care să nege existența fenomenelor aeriene neidentificate”. Grusch a răspuns că da, a existat o astfel de campanie, însă nu a putut oferi mai multe informații decât cele împărtășite deja în mod public.

„Au fost găsiți agenți biologici”

„Ai spus că SUA deține nave spațiale intacte. Ai spus că Guvernul deține corpuri extraterestre sau specii extraterestre. Ai văzut navele spațiale? Ai văzut vreunul dintre corpuri?”, l-a întrebat republicanul Eric Burlison.

„Asta nu este ceva ce am văzut cu ochii mei”, a răspuns Grusch, însă a adăugat că, atunci când vine vorba de recuperarea de nave prăbușite, „au fost găsiți agenți biologici”. În acel moment, republicanul Nancy Mace l-a întrebat dacă asta înseamnă uman sau non-uman. „Non-uman, iar asta a fost concluzia oamenilor care dețin cunoștințe directe despre programul menționat de mine”, a răspuns Grusch.

Grusch a mai adăugat, la o întrebare ulterioară, că are cunoștințe despre „programe de inginerie inversă pentru nave non-terestre”, dar și că Guvernul SUA știe de existența inteligenței non-umane încă din anii 1930.

Fenomenele Anormale Neidentificate, interesate de capabilitățile nucleare ale Americii

În timpul audierilor, toți cei trei martori au declarat că este posibil ca Fenomenele Anormale Neidentificate să fie interesate de capabilitățile nucleare ale Americii, testarea vulnerabilităților din sistemele de apărare aeriană ale SUA sau de activități de recunoaștere în spațiul aerian american.

Atunci când a fost întrebat dacă deține personal informații despre oameni care au fost vătămați sau prejudiciați în încercarea de a mușamaliza sau ascunde tehnologie extraterestră, Grusch a răspuns scurt „da”. Mai mult, atunci când a fost întrebat dacă știe dacă cineva a fost omorât, fostul ofițer de informații a răspuns că „am direcționat oamenii cu acele informații către autoritățile aferente”.

Pentagonul neagă acuzațiile făcute de David Grusch

Trebuie menționat faptul că Pentagonul a negat acuzațiile de mușamalizare ale lui Grusch. Printr-un comunicat de presă, un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare a declarat că investigatorii nu au descoperit „informații verificabile care să susțină afirmațiile că au existat sau există programe cu privire la posesia sau ingineria inversă de materiale extraterestre”, potrivit The Guardian.

Deși declarațiile făcute sub jurământ în Congresul SUA au fost de-a dreptul șocante și au părut uneori ca scoase dintr-un scenariu științifico-fantastic, audierile nu au atras atenția publicului atât cât ar fi trebuit.

Nu toată lumea este convinsă

Totodată, faptul că declarațiile au fost făcute sub jurământ conferă un anumit grad de credibilitate, având în vedere că sperjurul este considerat infracțiune și este pedepsit în Statele Unite cu până la cinci ani de închisoare.

Nu toată lumea a fost convinsă de mărturia lui Grusch, jurnalistul și istoricul Garrett Graff spunând că „este foarte interesant pentru mine faptul că Dave Grusch nu este dispus să repete sub jurământ cele mai explozive și uluitoare dintre afirmațiile făcute la interviul cu NewsNation. Pare să danseze cu grijă în jurul lor”.

Într-un interviu acordat NewsNation în iunie, Grusch a susținut că Guvernul SUA „deține o navă extraterestră foarte mare, de mărimea unei teren de fotbal”, iar pentru jurnaliștii de la publicația franceză Le Parisien a declarat că SUA este în posesia unei „nave asemenea unui clopot” pe care Guvernul lui Benito Mussolini a recuperat-o din nordul Italiei în 1933.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.