Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai grav: Brazilia a depăşit pragul de 5.000 de morţi (oficial)

Operation World
Brazilia

Brazilia a depăşit marţi pragul de 5.000 de morţi din cauza noului coronavirus, după ce a înregistrat un record de 474 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, scrie AFP preluat de agerpres.

Cu 5.017 decese cauzate de COVID-19, cel mai grav bilanţ din America Latină, Brazilia a depăşit deja numărul de morţi anunţat oficial de China, unde pandemia a izbucnit în decembrie 2019.

În total, autorităţile sanitare au înregistrat 71.886 de cazuri confirmate în această ţară cu peste 210 milioane de locuitori, însă datele oficiale sunt larg subestimate, Brazilia fiind una din ţările cele mai puţin active în testarea populaţiei.

Unii specialişti consideră că numărul persoanelor infectate ar putea fi de cel puţin zece ori mai mare.

Bilanţul ministerului a precizat că numărul decesele ar putea fi mai ridicat, 1.156 de morţi suspecte fiind în continuare în studiu.

Statul Sao Paolo, cel mai bogat şi mai populat din ţară, rămâne cel mai afectat, cu circa 40% din decese (2.049).

Pe de altă parte, Adunarea popoarelor indigene din Brazilia a tras un semnal de alarmă asupra vulnerabilităţii popoarelor autohtone. În total, 15 amerindieni brazilieni au murit de COVID-19, cinci doar în ultimele patru zile.

Preşedintele de extremă dreaptă Jair Bolsonaro nu a încetat să minimizeze pandemia, pe care mult timp a considerat-o o "gripă uşoară", opunându-se măsurilor de izolare luate la nivel local de majoritatea guvernatorilor de state.

În urmă cu două săptămâni, el l-a demis pe popularul ministru al sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, care avea o viziune diametral opusă în legătură cu modul de luptă împotriva COVID-19.

Noul ministru, Nelson Teich, a promis să aplice un plan de testare pentru a obţine mai multe informaţii despre cum se răspândeşte coronavirusul în Brazilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.