Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulți australieni s-au înrolat în rândurile Statului Islamic

statul islamic agerpres

Numarul australienilor care lupta în Siria si în Irak, în rândurile gruparii jihadiste Statul Islamic, s-a dublat fata de anul trecut, a indicat ministrul australian de externe Julie Bishop, potrivit AFP.

'Estimam ca aproximativ 120 de australieni sunt în prezent în Irak si în Siria alaturi de Statul Islamic si alte grupari teroriste', a declarat ministrul pentru mass-media australiana.

'Este o cifra dubla fata de cea anuntata acum un an', a precizat sefa diplomatiei australiene, adaugând ca nu se asteapta ca aceasta cifra sa creasca în acelasi ritm în anul viitor.

Numarul australienilor care si-au pierdut viata în Siria si în Irak, luptând alaturi de gruparea jihadista, este estimat la 20.

Julie Bishop a mai indicat ca numarul strainilor care lupta în rândurile jihadistilor este de ordinul a 30.000 si ei provin din aproximativ 100 de tari.

Australia a ridicat în septembrie 2014 nivelul sau de amenintare terorista si a efectuat de atunci o serie de raiduri antiteroriste. Deja angajata în Irak, aviatia australiana a efectuat în septembrie primul sau raid împotriva Statului Islamic în Siria.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.