Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulţi britanici regretă Brexit-ul, crede Christine Lagarde

Christine Lagarde

Directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat marţi că tot mai mulţi britanici regretă Brexit-ul, relatează AFP preluată de Agerpres

"Se pare că există mai mulţi britanici care ar fi preferat să rămână decât să iasă" din Uniunea Europeană, a spus Lagarde la o conferinţă la Washington.

"Cred că există regrete în multe părţi din Europa. Cred că există mai multe regrete în Marea Britanie decât în urmă cu şase luni", a spus ea într-o discuţie la tribuna Bibliotecii Congresului SUA.

"Există o mai mare conştientizare acum că vor fi mai multe pierderi din cauza Brexit-ului decât a fost preconizat şi decât s-au aşteptat cei care au făcut campanie" pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a insistat ea.

Directoarea FMI a semnalat de asemenea cu optimism că, "legal", Marea Britanie are posibilitatea de a renunţa să mai iasă din UE fără a mai avea nevoie de acordul altor state membre, aşa cum a transmis marţi avocatul general al Curţii de Justiţie a UE.

Există "un mijloc perfect legal de a revoca Articolul 50, o dispoziţie conform căreia Marea Britanie se retrage", a adăugat Legarde.

Întrebată dacă acest lucru este şi viabil, ea a răspuns că "cel puţin este legal".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.