Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulți deținuți devin pacienți: 83 de persoane încarcerate se află sub tratament pentru Covid-19 la Spitalul Penitenciar Jilava

facebook.com
penitenciare puscarie detinuti

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat miercuri că 83 de deținuți sunt tratați la Spitalul Penitenciar Jilava, iar alți 29 au fost declarați vindecați. Potrivit unui comunicat al ANP, 29 de deținuți confirmați pozitiv cu Covid-19, internați la Spitalul Penitenciar Jilava au fost retestați, iar rezultatele au fost negative, informează Mediafax.

„În continuare, deținuții declarați vindecați vor beneficia de monitorizarea medicală preventivă aplicată tuturor persoanelor private de libertate. Acest rezultat validează capacitatea unității penitenciar-spital de a gestiona cazurile de îmbolnăvire, ușoare și medii, înregistrate în rândul persoanelor custodiate”, se arată în comunicat.

Citește și: Șerban Nicolae, anunț crucial privind viitorul său în PSD: 'O ușă se închide, o alta se deschide'

Conform acestuia, în prezent, la Penitenciarul-Spital București-Jilava sunt tratați 83 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2, iar starea de sănătate a acestora este „optimă”.

Citește șI: Papa Francisc militează pentru homosexuali! Cere o lege specială: 'Au dreptul să facă parte dintr-o familie'

„Amintim că sistemul administrației penitenciare promovează, printr-un efort constant, măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât pentru protejarea persoanelor private de libertate, cât și a personalului angajat și a terților. Suplimentarea bazei materiale necesare prevenției, susținerea funcționalității circuitelor medicale și actualizarea metodologiei de intervenție raportat la evoluția pandemiei pe teritoriul național constituie câteva dintre demersurile pe care Administrația Națională a Penitenciarelor le derulează în acest context de criză sanitară”, au transmis reprezentanții ANP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.