Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulţi olandezi se tem de un posibil atac terorist şi au devenit mai vigilenţi (sondaj)

rtlnieuws.nl
olandezi

Aproape 70% dintre adulţii olandezi sunt îngrijoraţi că în ţara lor ar putea avea loc un atac terorist, iar 40% consideră că probabilitatea unui atentat este ridicată, indică un raport publicat luni de Biroul Central de Statistică al Olandei (CBS), referitor schimbările comportamentale induse de ameninţarea teroristă, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

În pofida acestor îngrijorări, doar 4% dintre olandezi cred că este probabil să devină ei înşişi victime ale terorismului, în timp ce 75% consideră redusă această probabilitate.

Prima ţară care RENUNŢĂ la bombardamentele din Siria

Aproape 40% dintre respondenţi au declarat că sunt în alertă în viaţa de zi cu zi din cauza unui posibil atac terorist. Ei sunt atenţi la persoane sau comportamente suspecte, la cei care poartă rucsacuri mari sau valize, la persoanele ce par de origine străină, la cele cu comportament nervos sau aflate în locuri în care nu ar trebui să se găsească.

O mare parte dintre cei intervievaţi au răspuns că privesc mai mult în jur, mai ales în locuri unde se adună mulţi oameni, cum ar fi la evenimente majore, în gări, aeroporturi sau centre comerciale, dar şi că monitorizează adesea situaţiile suspecte, precum bagaje lăsate nesupravegheate.

De asemenea, aproape jumătate dintre olandezi au afirmat că, din cauza temerii de atacuri teroriste, evită în prezent anumite destinaţii pe care le-ar plăcea să le viziteze.

Ancheta CBS, prima care a măsurat frica de terorism în rândul olandezilor, a fost realizată între lunile februarie şi mai 2016, pe un eşantion de 3.500 de respondenţi de vârstă adultă. După finalizarea sa, în Europa au avut loc mai multe atacuri teroriste, printre care cele de la Londra, Manchester, Berlin sau Munchen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.