Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulţi refugiaţi ucraineni aleg să rămână în judeţul Maramureș

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Tot mai mulţi refugiaţi din Ucraina care ajung în Maramureş prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sighetu Marmaţiei îşi manifestă dorinţa de a se stabili pe o perioadă mai îndelungată în judeţ, iar procedurile pentru primirea acestora se fac în colaborare cu Centrul Regional Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Maramureş, a informat, marţi, Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş.

"Având în vedere acest aspect, zeci de persoane sunt relocate din cămine, hoteluri sau pensiuni, unde au fost cazate iniţial, în case private, oferite gratuit de proprietari. Acestora li se oferă şansa unui loc de muncă. De asemenea, părinţii pot solicita acordarea alocaţiei pentru copii, dacă proprietarul locuinţei dă o declaraţie notarială de accept în spaţiu", a precizat CJ Maramureş, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, în sprijinul Ucrainei, dar şi al ucrainenilor care ajung în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sighetu Marmaţiei vin tot mai multe organizaţii din străinătate.

"În aceste zile, un camion din Châteaurenard - Franţa, condus de Monseniorul Alain Hudbert, reprezentantul Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim, încărcat cu 50 de scaune cu rotile, echipamente şi dispozitive medicale utile pentru persoanele cu probleme de mobilitate, a fost descărcat în Halmeu, judeţul Satu Mare. Donaţiile sunt transportate în Ucraina. Un convoi a fost dus în localitatea Teceu, cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roşie. Alte 18 maşini de 3,5 tone pline cu ajutoare - haine, alimente, produse sanitare, produse de igienă - au fost trimise spre Ucraina din Sighetu Marmaţiei", arată comunicarea CJ Maramureş.

De asemenea, de la depozitul deschis la Casa Armatei din municipiul Baia Mare se distribuie alimente, medicamente şi haine pentru o parte din refugiaţii cazaţi în Baia Mare.

"Unii dintre ei, care sunt de mai multe zile în Baia Mare, vin deja singuri la depozit după produse. Spre exemplu, Rafael - un tânăr tunisian student la medicină - este cazat la Căminul Universităţii de Nord şi vine în fiecare zi împreună cu partenera sa ucraineancă pentru a-şi ridica lucrurile de care are nevoie: haine groase, medicamente şi alimente", mai precizează informarea CJ Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.