Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulți refugiați ucraineni se angajează în Republica Moldova, majoritatea în Chișinău

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Peste 1000 cetățeni din Ucraina, dintre care 739 femei și 279 bărbați (1018 cetățeni) s-au angajat la muncă în Republica Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău (770), UTA Găgăuzia (45) și Bălți (38), se arată într-un comunicat emis de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator sub-asamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele, transmite unimedia.info.

De la începutul anului curent, circa 140 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1958 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată, peste 32 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.