Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulți turiști merg pe pârtiile închise din Masivul Postăvaru: medicii au intervenit pentru șapte victime

Facebook
zapada munte

Serviciul Public de Salvamont Braşov a fost solicitat, miercuri, să intervină în cazul a şapte turişti care s-au accidentat pe pârtiile din Poiana Braşov, a transmis Primăria municipiului reşedinţă, menţionând că, în aceste zile, salvatorii se confruntă cu un aflux de schiori pe pârtiile închise din Masivul Postăvarul, informează Agerpres.

"Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise. (...) Reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt, în continuare, închise şi rugăm turiştii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este, pe alocuri, subţire şi poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistenţe şi planeităţi diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către staţiune trebuie făcută cu instalaţiile de transport pe cablu", au făcut apel către practicanţii sporturilor de iarnă reprezentanţii Primăriei Braşov.

Pentru trei dintre cei şapte turişti accidentaţi a fost nevoie şi de intervenţia echipajelor SMURD, care i-au transportat spre o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

De la începutul sezonului de schi (1 ianuarie) salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 53 de situaţii, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate de pe munte. Cel mai mare număr de intervenţii ale salvamontiştilor din Poiana Braşov într-o singură zi a fost de nouă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.