Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți angajații căminelor de bătrâni din Buzău vor fi testați pentru coronavirus

coronavirus covid-19 covid

Prefectura județului Buzău a anunțat, vineri, că a început acțiunea de testare a tuturor angajaților din căminele pentru vârstnici din județ, în scopul prevenirii apariției unor focare în aceste instituții, potrivit Mediafax.

Potrivit Prefecturii Buzău, pentru această acţiune au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul DSP, care au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi ai acestor centre. Probele au fost trimise pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Citește și: Traian Băsescu, AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic

„Această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire şi asistenţă medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obţinerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajaţii centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi de la alte categorii vulnerabile (pacienţi oncologici, gravide)”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Potrivit acestora, personalul testat urmează să intre, sâmbătă, în ture, dar vor merge la serviciu doar cei care primesc rezultat negativ.

În Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt înregistrate 14 cazuri confirmate cu COVID-19, fiind cel mai mic număr din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.