Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți cei cinci lideri ai BRICS vor participa la summitul din Africa de Sud - Cum va rezolva Cyril Ramaphosa 'dilema Putin'

BRICS

Toți cei cinci lideri ai țărilor BRICS, adică Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, vor participa la următorul summit din Africa de Sud, a scris Eyewitness News pe 14 iulie, citându-l pe Stavros Nicolaou de la Consiliul de afaceri BRICS.

"Așteptați-vă la un număr de șefi de stat. Dar, important, cei cinci șefi de stat BRICS vor participa la forum", a spus Nicolaou la o reuniune a Consiliului de afaceri BRICS la Sandton pe 13 iulie.

Potențiala prezență a dictatorului rus Vladimir Putin la summitul din august a fost aprig dezbătută.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin pe 17 martie pentru deportările în masă a copiilor ucraineni în Rusia. Acest lucru obligă toți semnatarii Statutului de la Roma, inclusiv Africa de Sud, să-l rețină pe dictatorul Rusiei, dacă este posibil.

Acest lucru ia prezentat președintelui sud-african Cyril Ramaphosa, care a construit legături strânse cu Moscova, cu o dilemă cu privire la modul de abordare a vizitei lui Putin. Pretoria a promovat imunitatea diplomatică pentru toți invitații la summit și ar fi încercat să-l descurajeze pe liderul rus să vină în persoană.

În timpul ședinței Consiliului de afaceri de la Sandton, Ramaphosa a confirmat că summitul va avea loc în persoană, a raportat Eyewitness News.

"Au existat zvonuri că și acesta ar putea deveni un summit online - nu. Va fi față în față, glob la ochi", a comentat președintele.

Ramaphosa a declarat deja pe 9 iulie că summitul va fi fizic, dar nu a comentat în mod direct participarea lui Putin.

Din cei 60 de șefi de stat invitați, 22 și-au confirmat deja prezența, a scris Eyewitness News pe 13 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.