Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți elevii din România sunt vizați: liberalii vor să introducă o nouă materie școlară

pnl umbra

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că istoria comunismului românesc ar trebui introdusă ca disciplină obligatorie în liceu, el precizând că acest lucru ar reprezenta ”cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”.

Alexandru Muraru a afirmat sâmbătă, în cadrul unei dezbateri la Iaşi despre noile legi ale Educaţiei, în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, că istoria comunismului românesc ar trebui să devină materie obligatorie pentru elevii de liceu.

”Această disciplină trebuie să se regăsească în noua lege a Educaţiei. Azi mai mult ca niciodată, în contextul invaziei ruse, a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă în ţările NATO, în contextul în care avem nevoie de o naraţiune puternică care să întărească România de mâine, studierea de către elevii de liceu a istoriei comunismului, o disciplină separată de ceea ce se întîmplă la ora de istorie, este o chestiune obligatorie. După 32 de ani de la prăbuşirea comunismului, generaţiile de mâine trebuie educate în spiritul democraţiei, a valorilor, libertăţii şi a combaterii formelor de falsificare a istoriei”, a afirmat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

El consideră că propaganda, distorsiunea, manipularea şi falsul au fost fundamentele de bază a sistemului comunist. Potrivit lui Muraru, România trebuie să înceapă un proces amplu de a-i educa pe cei născuţi după perioada comunistă despre istoria regimului totalitar. ”Această educaţie va contribui masiv în respingerea formelor de autoritarism şi a nostalgiilor, transformate în proiecte politice toxice. Istoria comunismului românesc ar fi ca disciplină obligatorie cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”, a adăugat liberalul Alexandru Muraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.