Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi jucătorii celor patru selecţionate care vor disputa turneul Final Four al Ligii Naţiunilor au fost supuși controalelor antidoping

UEFA
liga natiunilor Nations League

Toţi jucătorii celor patru selecţionate care vor disputa turneul Final Four al Ligii Naţiunilor - Portugalia, Anglia, Olanda şi Elveţia - au fost supuşi "unui program complet de controale antidoping", a anunţat Uniunea europeană de fotbal (UEFA) într-un comunicat dat publicităţii miercuri potrivit Agerpres.

Forul continental precizează că a luat această măsură pentru a se asigura că toate participante vor fi "'pe picior de egalitate" la competiţia care va avea loc în Portugalia, între 5 şi 9 iunie.

"În 2019, au fost prelevate 169 de eşantioane de către UEFA şi de organismele naţionale antidoping (ONAD) de la jucătorii care vor participa la această fază finală. În total, 84 dintre aceste eşantioane au fost prelevate după un meci şi 85 cu ocazia şedinţelor de pregătire sau la domiciliul jucătorilor. Toate aceste eşantioane au fost analizate de laboratoare acreditate de Agenţia Mondială Antidoping şi toate rezultatele s-au dovedit negative", se arată în comunicat.

Totodată, controlorii antidoping au prelevat 20 de eşantioane suplimentare de la jucători, la hotelurile echipelor, după sosirea acestora în Portugalia. Acestea vor fi analizate în 48 de ore, pentru ca rezultatele să fie cunoscute înaintea semifinalelor.

UEFA dispune de un program complet de stocare a eşantioanelor, în cadrul căruia toate probele prelevate de la jucătorii participanţi la competiţiile continentale de elită sunt stocate pe o durată ce poate merge până la 10 ani, pentru a permite noi analize viitoare, explică UEFA.

Prima partidă din cadrul turneului Final Four al ediţiei inaugurale a Ligii Naţiunilor va avea loc miercuri, la Porto, între selecţionatele Portugaliei şi Elveţiei.

Cea de-a doua semifinală, în care Olanda va înfrunta Anglia, este programată joi, la Guimaraes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.