Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți pacienții transferați din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în alte spitale sunt vii, anunță prefectul județului

Inquam Photos / Costin Dinca
INCENDIU - BOLI INFECTIOASE Constanta pacienti

Niciun pacient transferat din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în alte spitale, după tragedia de vineri, nu a murit, anunță prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Silviu Coșa a declarat, sâțmbătă, că la Prefectură a avut loc o ședință în urma unei hârtii venite de la Corpul de Control al premierului. A fost înființată o comisie care face o anchetă administrativă privind circuitul documentelor și modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, PRIMA REACȚIE după incendiul de la Constanța: Zi de doliu. O nouă dramă. Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală

Autoritățile șin legătura în permanență cu spitalele la care au fost transferați pacienții, după incendiu.

„Din fericire, până în momentul de față nu a decedat niciunul dintre pacienții Covid transferați”, a spus prefectul.

Acesta a adăugat că pacienților transferați le-au fost trimise și medicamentele pe care le luau în Spitalul de Boli Infecțioase.

Citește și: Radu Cristescu, către Klaus Iohannis și Florin Cîțu: 'Spălați-vă sîngele de pe mîini, asasinilor, și cărați-vă pînă nu vă bate lumea cu pietre pe stradă'

În ce privește numărul paturilor destinate pacienților Covid, în Constanța s-a ajuns la 600, din care 57 sunt de terapie intensivă. Secția de terapie intensivă de la cardiologia Spitalului Județean a devenit secție pentru pacienții Covid, în așa fel încât să fie menținut numărul paturilor: „undeva la sfârșitul săptămânii sperăm să putem operaționaliza și secția mobilă de terapie intensivă care a fost adusă la Medgidia”.

În ce-i privește pe medicii care lucrau la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, prefectul spune că lucrează acum în spitalele unde au fost transferați pacienții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.