Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți participanții la trafic devin `ochii poliției` - proiect

Pixabay
trafic bucuresti

În România este pregătit pentru dezbatere publică un proiect de lege care va face posibilă depunerea unei plângeri la poliție pentru încălcări rutiere pe baza probelor video de la alți șoferi.

Ideea proiectului constă în aceea că toți participanţii la traficul rutier pot fi "ochii" poliției și pot raporta cazuri scandaloase de nerespectare a regulilor cu consecințe pentru infractor. Proiectul propune să se permită înregistrarea încălcărilor rutiere și emiterea de amenzi pe baza probelor video puse la dispoziţie de alți șoferi de pe telefoane sau camere de înregistrare, informează Rador Radio România.

Videoclipul va trebui să fie însoțit de o declarație, care să confirme că videoclipul nu a fost editat. Aceasta nu este prima încercare de a introduce astfel de inovații în România. Experții de la Ministerul Afacerilor Interne consideră că lansarea unei proceduri de reclamație bazată pe înregistrarea video a încălcărilor va contribui la reducerea semnificativă a numărului de încălcări rutiere și de accidente.

România rămâne pe primul loc în UE la numărul de accidente rutiere mortale. Rata anuală de deces prin accidente în România este de 86 de cazuri la 1 milion de locuitori, ceea ce reprezintă aproximativ dublu față de media UE.

Cel mai adesea bărbații mor în accidente rutiere (80%).

Între timp, Italia intenționează să renunţe la trimiterea de fotografii de pe camerele de control al vitezei din considerente de confidențialitate.

Amintim că, în februarie 2024, Parlamentul European a aprobat în primă lectură un proiect de consolidare a răspunderii pentru șoferii-infractori la nivelul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.