Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toto Wolff, şeful echipei Mercedes, avertizat după ieşirea nevoasă de la Las Vegas

Motorsport Magazine
Formula 1 Monza

Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a primit o avertizare oficială din cauza ieşirii nervoase în weekend-ul trecut la Marele Premiu de Formula 1 de la Las Vegas, transmite DPA.

Wolff şi-a pierdut cumpătul într-o conferinţă de presă în care a părut că încearcă să justifice sincopele organizatorilor de la startul evenimentului.

Prima sesiune de antrenamente a fost marcată după doar opt minute de un incident ciudat, în care monopostul Ferrari a lui Carlos Sainz jr a fost avariat de un capac de canalizare care s-a desprins la peste 300 km/h. A doua sesiune a fost amânată cu două ore şi jumătate pentru remedierea defectului de pe pistă, iar când a început tribunele erau deja goale.

''Nu e o bilă neagră pentru F1. Asta e nimic. Este joi seara. Avem o sesiune pe care nu am făcut-o. Ei vor sigila capacele de canalizare şi nimeni nu va mai vorbi mâine despre asta'', a spus Wolff.

Un jurnalist a contestat remarcile lui Wolff, iar austriacul a replicat nervos: ''Ai întrebat ceva? Este complet ridicol, complet ridicol. Cum poţi chiar să îndrăzneşti să vorbeşti urât despre un eveniment care stabileşte noul standard. Vorbeşti despre un (...) capac de scurgere care s-a deschis, iar asta s-a mai întâmplat în F1. Stăm aici şi vorbim de o bilă neagră pentru sport joi seara, nimeni nu se uită la această oră în Europa oricum''.

Wolff a fost obligat să participe la o audiere a stewarzilor la Abu Dhabi, joi, când s-a stabilit că a încălcat articolul 12.2.1.f din Codul Sportiv Internaţional al FIA şi a primit un avertisment oficial.

Într-o declaraţie, organismul de conducere al Formulei 1 a spus: ''Limbajul folosit nu este în concordanţă cu valorile apărate de FIA'', descriind remarcile lui Wolff ca fiind 'inacceptabile', în special atunci când sunt folosite de participanţi care au un profil public deosebit şi care sunt văzuţi de mulţi, în special mai tineri adepţi ai sportului, cu un rol de modele''.

De asemenea, directorul echipei Ferrari, Fred Vasseur, a fost avertizat pentru că a folosit un limbaj nepotrivit după ce a înjurat în urma prejudiciului semnificativ suferit de maşina lui Sainz. FIA a recunoscut că Vasseur ''a fost extrem de supărat şi frustrat de incident''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.