Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul este pregătit la Kiev pentru prima selecție a concursului european de muzică Eurovision 2017

Eurovision

În pofida unui cer acoperit prevestind ploia, atmosfera festivă este omniprezentă în capitala ucraineană unde marţi seară se desfăşoară prima selecţie a concursului european de muzică Eurovision 2017, cu participarea a 42 de ţări şi absenţa notabilă a Rusiei, relatează EFE, citează agerpres.ro

Un avion turbo-elice vopsit în roz şi negru urează bun venit turiştilor pe aeroportul Zhuliany, unde au sosit zilele acestea mulţi fani care speră să-şi vadă triumfând reprezentanţii din ţara lor. Kievul pare cufundat într-o dulce siesta, cu străzile pustii înainte de Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste care se celebrează la 9 mai, însă nimeni nu va dormi până la marea finală de sâmbătă, 13 mai.

SURSE - Ludovic Orban, NEGOCIERI care s-ar putea dovedi CRUCIALE în Congresul PNL


La câteva sute de metru de piaţa Maidan - unde în urmă cu trei ani a avut loc o revoluţie violentă care a degenerat într-un război civil în estul ţării - mii de persoane de bucură de muzică în Villa Eurovision, un spaţiu dedicat concertelor, teraselor, distracţiei şi suvenirurilor şi unde au fost amplasate ecrane gigant pentru a urmări minut cu minut festivalul. 

Securitatea a fost una din principalele preocupări ale organizatorilor concursului dar şi ale autorităţilor ucrainene care vor să demonstreze că oraşul este zilele acestea unul al veseliei şi nu al ştirilor rele. Pe străzile învecinate Villei Eurovision au fost amplasate zeci de autobuze cu agenţi de intervenţie pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

Percheziții de AMPLOARE în Mehedinți: Primărie vizată, prejudiciu URIAȘ


Totul este gata pentru marele concurs de la Centrul Internaţional de Expoziţii de la Kiev, cu o capacitate de 11.000 de spectatori pe care organizatorii îi aşteaptă să aflueze, în pofida situaţiei economice dificile a ţării. Săptămâna trecută, în faţa temerii ca 200 de milioane de telespectatori din toată Europa să vadă sâmbătă locuri goale în sală, organizatorii au decis să scadă biletul de intrare la aproximativ 499 de grivna (aproape 20 de dolari). 

Provocarea este de a umple cea mai mare sală din Ucraina atât în serile celor două preselecţii, marţi şi joi, cât şi la marea finală de sâmbătă. Portugalia şi România se vor întoarce în concurs după un an de absenţă, în timp ce Bosnia şi Herţegovina s-a retras din competiţia de anul acesta din motive financiare. Rusia şi-a anunţat, de asemenea, retragerea după ce interpretei Iulia Samoylova i-a fost interzis accesul în Ucraina după ce ar fi intrat ilegal in Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014. 

Duetul compus din Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017, cu piesa "Yodel It", după ce au câştigat Selecţia Naţională, desfăşurată în martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.