Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul pentru noua conducere: Dicţionarele Merriam Webster au adăugat termenul 'second gentleman' ca să definească rolul soţului Kamalei Harris

Merriam-Webster

Compania Merriam Webster a adăugat termenul ''second gentleman'' (al doilea domn) în dicţionarele sale pentru a descrie rolul lui Doug Emhoff, soţul vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, relatează vineri agenţia DPA.

Definiţia noului termen în dicţionarele Merriam Webster este ''soţul sau partenerul masculin al unui vicepreşedinte sau al celei de-a doua persoane la conducerea unei ţări ori a unei jurisdicţii'', scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Kamala Harris este prima femeie vicepreşedinte al SUA, astfel că soţul ei, Doug Emhoff, un avocat specializat în industria de media şi divertisment, a devenit primul bărbat soţ al unei femei care este al doilea om în statul american, el fiind de asemenea primul soţ evreu la Casa Albă.

''Aş putea fi primul, dar nu voi fi ultimul'', a scris Emhoff, joi, pe Twitter, referindu-se la poziţia sa de ''second gentleman''.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

Potrivit Merriam Webster, acest termen a fost utilizat prima dată în anul 1976 şi mai mulţi parteneri ai guvernatorilor statelor ce compun SUA au deţinut această poziţie.

''Termenul nu este nou, dar este totuşi destul de comun pentru a îndeplini criteriile noastre de includere'' în dicţionare, argumentează compania.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’

În ziua inaugurării preşedintelui Joe Biden, Emhoff s-a declarat ''onorat de a fi primul soţ bărbat al unui preşedinte sau vice-preşedinte american''. ''Dar îmi voi aminti mereu de generaţiile de femei care au servit în acest rol înaintea mea - adesea fără multă preţuire sau recunoaştere (faţă de acest rol al lor - n. r.). Plecând de la moştenirea lor de progres voi continua ca Second Gentleman (al doilea domn)'', a scris el pe Twitter în ziua următoare inaugurării.

Kamala Harris şi Doug Emhoff (amândoi în vârstă de 56 de ani) s-au căsătorit în anul 2014.

Citește și: Vaccinarea anti-Covid s-a amânat pentru zeci de mii de persoane! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.