Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Touroperator românesc: Din 5 iulie, pornesc charterele către Grecia; cu Turcia nu s-a ajuns la o convenţie bilaterală

Organizatia Elena de Turism
Pelion plaja grecia turism

Cocktail Holidays reia din luna iulie charterele către Grecia, primul zbor fiind către Santorini, pe 5 iulie, a anunţat marţi, directorul general al touroperatorului, Dan Goicea, într-o conferinţă de presă organizată online.

"Noi, touroperatorii români, a trebuit să respectăm condiţiile impuse de Guvern care s-a lăsat cam greu până ne-a dat drumul să circulăm şi se lasă în continuare greu. Nu e o aprobare totală de a călători, dar bine măcar că reuşim să călătorim în Bulgaria şi Grecia, care sunt două destinaţii foarte iubite. La noi cel puţin, în programul nostru de operare, Grecia era pe locul I, cu peste 50% din operarea noastră de vară, asta însemnând că noi zburam către 8 insule din Grecia şi aveam zboruri săptămânale", a afirmat Goicea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

Acesta a precizat că numărul turiştilor a scăzut, întrucât multă lume a renunţat la călătoriile în străinătate, orientându-se către turismul intern. Goicea apreciază, însă, că la sfârşitul lunii iulie turiştii vor prinde mai mult curaj.

"Momentan, volumul a scăzut, multă lume nu e încă hotărâtă să plece în străinătate şi din cauza transportului care unora li se pare nesigur - sistemul de a zbura cu avionul. Altora le convine să meargă cu maşina, deşi aţi văzut ce cozi s-au făcut la graniţa cu Grecia, cozi care au apărut şi din faptul că după ce s-a dat drumul şi-au dat ei seama că ar fi bine să le scaneze paşapoartele şi actele de identitate la toţi cei care intră, deci cozile devin interminabile în cele 3 puncte de frontieră de la graniţa cu Bulgaria. Avionul rămâne totuşi o variantă destul de sigură. A crescut foarte mult sectorul de turism în România. Lumea se simte mai în siguranţă, se orientează către sectorul de turism din România, şi avem o creştere a numărului de turişti care vor Delta Dunării, vor litoralul românesc, la mănăstiri, în Ardeal, la conace", a susţinut el.

În ceea ce priveşte Turcia, o destinaţie de asemenea aflată în topul preferinţelor românilor, aici plecările s-au amânat după data de 17 iulie, deşi încă nu există o convenţie bilaterală.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

"Turcia nu a început să accepte şi nu s-a ajuns la o convenţie bilaterală. Noi am amânat pentru Turcia toate plecările pentru după data de 17 iulie. Nu ştim nici atunci dacă vom începe operarea. Cert este că acum ne concentrăm pe Grecia şi vom zbura către Creta, Rhodos, Santorini şi Zakynthos. Aceste destinaţii le vom opera din Bucureşti şi două din ele şi din Cluj. Deci, sunt 6 zboruri pe săptămână, zicem noi suficiente pentru început, pentru că întotdeauna la început va fi un val mai mic de turişti. Primul val este format din cei mai curajoşi şi care doresc neapărat să călătorească, iar acest prim val va avea rolul de marketing pentru valul doi de nehotărâţi, care, probabil că dacă vor vedea că nu sunt probleme, nu se mai declară stare de urgenţă pe aici prin ţară ca la întoarcere să fii băgat în carantină, se vor decide şi ei. Probabil că acest val al doilea va fi mai mare către sfârşitul lui iulie", este de părere Dan Goicea.

Pachetele turistice pentru Grecia vândute de Cocktail Holidays includ asigurare de călătorie şi storno, iar tarifele încep de la 329 euro/pers pentru cele cu avion, cu toate taxele incluse.

Cele mai multe chartere sunt către insulele Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos, cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Primul charter va pleca din Bucureşti către Insula Santorini, pe data de 5 iulie. Cele mai căutate pachete turistice au fost cele la hoteluri de 4 stele, cu demipensiune, iar ca destinaţii Santorini şi Creta - zona Chania - se află în topul preferinţelor românilor.

Citește și: Dezvăluire din ședința programată de Klaus Iohannis, la care participă și Ludovic Orban: Nu s-ar mai deschide .

"Înainte de pandemie, charterele pentru luna iunie erau pline, aveam chiar şi liste de aşteptare. Acum însă, suntem la jumătate din volumul normal de chartere. Avem reduceri foarte mari, spre exemplu, pe Santorini, unde operăm singurul charter de pe piaţă, avem oferte de 60% la cazare, în luna iulie, tariful fiind de 519 euro/persoană cu toate taxele incluse. Vrem să menţionăm, aşa cum au anunţat şi autorităţile din Grecia, că, în cazul nefericit în care s-ar îmbolnăvi de Covid-19, turiştii beneficiază de asigurare şi vor fi trataţi pe cheltuiala statului grec", a precizat CEO-ul Cocktail Holidays.

La rândul său, Maria Goicea, director de marketing în cadrul agenţiei, a precizat că agenţia are în ofertă un hotel de patru stele din Santorini care a redus preţul la cazare pentru luna iulie la jumătate şi astfel pachetul turistic pentru o persoană ajunge la 519 euro şi include 7 nopţi, mic dejun, zbor cu avionul plus asigurare oferită de agenţie.

"Pentru turiştii care nu-s din Bucureşti le oferim transfer gratuit la aeroportul Otopeni. Practic, cu această ofertă, turiştii au nevoie doar de bani de buzunar. Imediat ce am introdus această ofertă pe Santorini cererile au început să curgă", a precizat Maria Goicea.

Pentru un pachet turistic cu avionul şi toate taxele incluse în Creta, tarifele pornesc de la 329 euro/persoană, pentru cele în Rodos de la 385 euro/persoană, în timp ce pentru un sejur în Zakynthos pornesc de la 409 euro/persoană. Pentru acest sezon estival, touroperatorul estimează că va trimite în Grecia un număr de peste 5.000 de turişti, în condiţiile în care anul trecut a avut 12.000 de turişti.

Charterele către Turcia sunt încă în stand by, în prezent, turiştii care doresc sa călătorească în această ţară fiind nevoiţi să stea în carantină la întoarcerea în România.

"Avem multe întrebări din partea turiştilor, care sunt foarte dornici să meargă în Turcia. Aşadar aşteptăm cu nerăbdare să putem reîncepe operarea şi sperăm să putem face acest lucru în a doua parte a lunii iulie. Păstrăm constant legătura cu partenerii turci şi nu numai, şi pentru a ne anunţa şi turiştii am pregătit pe blogul nostru, în secţiunea Călătorii pe timp de COVID-19, interviuri cu reprezentanţii oficiali ai tuturor Oficiilor de Turism din cele mai importante destinaţii din portofoliul nostru. Urmează să adăugam articolele despre situaţia din Egipt, Emiratele Arabe Unite sau Franţa, dar şi interviuri cu reprezentanţi ai companiilor aeriene sau hoteluri. Totul pentru a ne informa corect turiştii", a adăugat directorul de marketing.

De la începerea pandemiei şi până în prezent, aproximativ 60% dintre turiştii care au fost nevoiţi să amâne plecarea şi-au reprogramat vacanţa fie anul acesta, mai târziu, fie anul viitor.

"Este prima dată când avem rezervări atât de multe cu un an înainte pentru sezonul estival. În 2020, cea mai mare parte a sezonului estival este pierdută, însă, ca şi turoperatori, încercăm să recuperăm cu destinaţii care au un sezon mai extins, precum Egipt sau Emiratele Arabe Unite", a mai spus Dan Goicea.

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 13 ani, dar compania care îl deţine, Prompt Service Travel Company, a fost deschisă încă din 1993. Agenţia şi-a început activitatea oferind turiştilor vacanţe cu zboruri charter în Grecia - Creta, în prezent operând peste 25 de destinaţii din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa. Anual, Cocktail Holidays organizează circuite culturale, istorice sau tematice, dar şi vacanţe în destinaţii exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.