Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tovarășul lui Martin Luther King, reverendul Jesse Jackson, are COVID-19, deși se vaccinase: El este internat alături de soție

Reverendul Jesse Jackson, pastor şi militant emblematic pentru drepturile civile în SUA, a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, deşi vaccinat, au anunţat sâmbătă reprezentanţii săi, relatează AFP.

Jesse Jackson, de 79 de ani, şi soţia sa Jacqueline Jackson, de 77 de ani, sunt trataţi la Northwestern Hospital din Chicago, a precizat organizaţia "Rainbow PUSH Coalition", prezidată de reverend, într-un comunicat publicat pe Facebook.

"Medicii le supraveghează în prezent starea de sănătate. Orice persoană a fost în contact cu unul dintre ei în cursul ultimelor cinci sau şase zile ar trebui să urmeze" directivele Centrului de control şi prevenire a bolilor, a adăugat organizaţia, scrie agerpres.ro.

Tovarăş al lui Martin Luther King în anii 1960, orator talentat, acest pastor baptist născut pe 8 octombrie 1941 într-o Americă încă marcată de segregare s-a prezentat de două ori în alegerile primare democrate pentru preşedinţia SUA în anii 1980, fiind multă vreme personalitatea de culoare cea mai cunoscută care a încercat să ajungă la Casa Albă, până la Barack Obama.

El a fost vaccinat împotriva COVID-19 în luna ianuarie şi a făcut atunci apel la afro-americanii reticenţi să se vaccineze.

Anunţul privind spitalizarea sa are loc în condiţiile în care SUA, ţara care a înregistrat cei mai mulţi morţi de COVID-19 - peste 620.000 de morţi, se confruntă cu o nouă creştere a numărului de contaminări provocate de varianta Delta.

Jesse Jackson a anunţat în 2017 că suferă de maladia Parkinson.

În luna iulie, el a primit de la preşedintele francez, Emmanuel Macron, titlul de comandor al Legiunii de Onoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.