Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toyota își suspendă producția în Rusia, invocând probleme de aprovizionare

The Straits Time
Toyota

Gigantul auto global Toyota a anunțat joi suspendarea „până la noi ordine” a producției sale în Rusia de vineri, precum și a importurilor sale în țară, invocând „tulburări în lanțul de aprovizionare” legate de conflictul din Ucraina, potrivit AFP.

Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piața locală, și are „aproximativ 2.600 de angajați”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Toyota, ale cărei vânzări în Rusia sunt marginale la scara grupului.

„Perturbațiile în lanțul de aprovizionare” menționate de grup într-un comunicat de presă sunt legate de invadarea Ucrainei de către Moscova și de sancțiunile internaționale care au căzut de atunci asupra Rusiei, a confirmat acest purtător de cuvânt.

„Alte operațiuni de producție și vânzări din restul Europei nu sunt afectate”, a spus grupul.

Alți producători auto japonezi, inclusiv Honda și Mazda, au oprit temporar exportul de vehicule sau piese în Rusia din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei, potrivit presei locale.

O purtătoare de cuvânt a Nissan, care are și o fabrică în Sankt Petersburg, a declarat joi pentru AFP că producția acesteia continuă pentru moment, în timp ce „urmărește îndeaproape” evoluția situației.

Și producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat miercuri că își oprește exporturilede mașini către Rusia și suspendă producția acestora în țară, potrivit AFP.

„Mercedes-Benz va suspenda exporturile de mașini de pasageri și minivan în Rusia până la o nouă notificare, precum și producția locală în Rusia”, a spus compania într-un comunicat.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina din 24 februarie, mai multe grupuri auto germane și occidentale și-au anunțat deja retragerea de pe piața rusă.

BMW, printre altele, a anunțat marți oprirea temporară a exporturilor sale către Rusia „din cauza situației geopolitice actuale”.

Cel mai mare producător de camioane din lume, Daimler Truck, și-a încheiat și colaborarea cu producătorul rus de automobile Kamaz - acesta din urmă fabrică și rezervoare.

Compania Ford a anunțat marți seară că își suspendă operațiunile din Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei. În ultimii ani, Ford și-a încetat în mod semnificativ operațiunile din Rusia, care acum se concentrează exclusiv pe producția de furgonete comerciale.

”Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare. Deși nu avem operațiuni semnificative în Ucraina, avem un contingent puternic de cetățeni ucraineni care lucrează la Ford în întreaga lume și vom continua să îi sprijinim în acest timp.”, se arată în comunicatul Ford.

De câteva zile, Statele Unite și aliații săi europeni au impus sancțiuni economice semnificative împotriva Moscovei menite să paralizeze sectorul bancar și moneda rusă în semn de protest față de invazia Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.