Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toyota şi-a redus ţinta anuală de producţie cu 300.000 de vehicule din cauza lipsei de componente şi cipuri

The Straits Time
Toyota

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp şi-a redus vineri ţinta anuală de producţie cu 300.000 de vehicule, în condiţiile în care diminuarea activităţii fabricilor sale care produc componente în Vietnam şi Malaysia, din cauza COVID-19, s-a adăugat problemelor provocate de deficitul mondial de cipuri pentru automobile, transmite Reuters.

"Este o combinaţie de coronavirus şi semiconductori, dar în acest moment coronavirusul are cel mai mare impact", a declarat Kazunari Kumakura, un director de la cel mai mare constructor auto mondial, după ce grupul nipon şi-a revizuit ţinta de producţie, potrivit agerpres.ro.

Conform noilor estimări, Toyota se aşteaptă ca în anul fiscal curent, care se va încheia la 31 martie 2022, să producă nouă milioane de vehicule, faţă de 9,3 milioane unităţi cât estima anterior. Volumul global de producţie afectat de această decizie va fi de aproximativ 70.000 de unităţi (40.000 de unităţi la fabricile din străinătate şi 30.000 de unităţi în Japonia) pentru luna septembrie şi 330.000 de unităţi (180.000 de unităţi la fabricile din străinătate şi 150.000 de unităţi în Japonia) pentru luna octombrie, comparativ cu planul de producţie din luna august.

Toyota a informat că perspectivele pentru perioada începând din luna noiembrie rămân "neclare" dar constructorul şi-a menţinut actualul plan de producţie, ca urmare a cererii robuste pe pieţele importante precum China şi America de Nord. De asemenea, Toyota nu şi-a revizuit şi estimările de venituri pentru anul fiscal 2021.

Şi alţi constructori auto japonezi, precum Nissan Motor Co. şi Honda Motor Co., au anunţat reduceri similare de producţie pentru a face faţă deficitului de semiconductori.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Constructorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.