Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trădare în PSD! Un proiect controversat, trântit în Parlament: 'Hopa... bingo!' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Ultima şedinţă de vot a Camerei Deputaţilor a adus şi o surpriză. În ciuda raportului favorabil al comisiei juridice asupra proiectului iniţiat de Cătălin Rădulescu, care prevede că incompatibilităţile se prescriu în trei ani, plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, modificarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în funcţii şi demnităţi publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu după trei ani de la săvârşirea lor.

S-au înregistrat 159 voturi pentru, 80 împotrivă şi şapte abţineri, iar preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, a anunţat că proiectul nu a întrunit voturile necesare de a fi adoptat. Suprins şi el de rezultatul votului, Valse a uitat microfonul deschis şi a fost auzit spunând: "Hopa...". După câteva clipe de tăcere, acesta a continuat: "Bingo!".

Fiind vorba despre o lege organică, proictul avea nevoie de voturile a jumătate plus unu din totalul deputaţilor. Printre cei care au votat la alte proiecte, dar nu au votat proiectul lui Rădulescu s-au numărat Tudor Ciuhodaru, Valentin Gabriel Boboc, Anişoara Radu, Roxana Mînzatu, Marilena-Emilia Meiroşu, Mirela Furtună, ministrul Natalia Intotero (PSD), dar şi Steluţa Cătăniciu (ALDE).

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.