Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trădare la Pentagon - O traducătoare a fost condamnată la 23 de ani de închisoare

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

O traducătoare a Pentagonului, Mariam Thompson, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de divulgarea numelor unor informatori ai Statelor Unite în Irak unei persoane cu legături cu mişcarea islamistă libaneză Hezbollah, relatează AFP, potrivit news.ro.

Mariam Thompson a încheiat o înţelegere cu procuratura prin care pledează vinovată şi a recunoscut că a transmis informaţii clasificate unui libanez, cu scopul ca acesta să le transmită Hezbollahului, pe care Washingtonul l-a plasat pe lista sa neagră a organizaţiilor ”teroriste”.

”Pedeapsa sa reflectă gravtatea fapelor sale. Ea a trădat încrederea poporului american, surse pe care le-a pus în pericol şi trupe cu care lucra”, a denunţat într-un comunicat însărcinatul cu problekme de securitate naţională la Departamentul american al Justiţiei John Demers.

Potrivit unor documente judiciare, Mariam Thompson lucra ca interpretă la o bază militară din străinătate în momentul în care a legat, în 2017, o relaţie, pe o aplicaţie video, cu un bărbat care i-a spus că are legături cu Hezbollahul libanez.

”Cu timpul ea a dezvoltat un interes romantic faţă de el”, potrivit justiţiei americane.

În decembrie 2019, ea a fost trimisă la serviciul Forţelor Speciale americane din Erbil, în nordul Irakului, când Statele Unite au lansat atacuri aeriene vizând o miliţie proiraniană.

Aceste atacuri au culminat la 3 ianuarie cu asasinarea puternicului general iranian Qassem Soleimani.

La scurt timp după aceea, contactul lui Mariam Thompson i-a cerut informaţii despre informatori care ar fi putut să ajute Statele Unite.

Ea a consultat, atunci, dosarele mai multor surse americane şi i-a transmis atât identitatea a cel puţin nouă dintre acestea, cât şi informaţii despre tacticile Statelor Unite.

Mariam Thompson a fost arestată de către poliţia federală americană (FBI) la 27 februarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.