Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRĂDARE MAJORĂ în SUA: Nu doar procurorul general a discutat cu ambasadorul rus

sua rusia

Cel puţin încă doi membri ai personalului de campanie al lui Donald Trump, în afară de ministrul justiţiei, Jeff Sessions, au discutat cu ambasadorul rus la Washington cu ocazia convenţiei naţionale a Partidului Republican din iulie 2016, a afirmat joi ziarul USA Today, citat de Reuters.

Potrivit publicaţiei, directorul naţional pentru securitate naţională al campaniei electorale a lui Trump, J.D. Gordon, şi Carter Page, membru al comitetului consultativ pentru securitate naţională, declară că s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak. Relaţiile cu acesta l-au costat deja postul pe Michael Flynn, consilierul pentru securitate naţională desemnat de preşedinte după preluarea mandatului la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Sessions, deşi susţinut în continuare de preşedinte, şi-a anunţat joi retragerea din orice anchetă privind rolul Rusiei în alegerile din SUA, de anul trecut. Potrivit presei americane, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează, sub coordonarea Departamentului Justiţiei, condus de Sessions, posibilele ingerinţe ale Moscovei în procesul electoral din Statele Unite.

AFP îi face un portret lui Kisliak, diplomatul ale cărui contacte au pus în dificultate administraţia preşedintelui Donald Trump. Profesia sa iniţială a fost de inginer. În anii 1970, şi-a început cariera în ministerul rus de externe. Acum, la 66 de ani, el reprezintă Moscova la Washington de nouă ani, după debutul în SUA la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, apoi la ambasada din capitala americană, pe parcursul întregului deceniu 1980. Înalt, corpolent, vorbitor perfect de engleză, discret în relaţiile cu presa; a asistat foarte zâmbitor la discursul de marţi al preşedintelui Trump în faţa Congresului. Kremlinul afirmă că rolul ambasadorului este să aibă cât mai multe întâlniri. Televiziunea CNN l-a acuzat că ar fi "spionul recrutor şef" la Washington, ceea ce purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a dezminţit categoric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.