Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sâmbătă și duminică, tradițiile și valorile culturale suedeze vor fi sărbătorite la 'Roaba de Cultură' din Parcul Regele Mihai I

zilesinopti.ro
roaba de cultura

Tradiţiile şi valorile culturale suedeze vor fi sărbătorite, sâmbătă şi duminică, la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I, în cadrul evenimentului Midsommar, informează Agerpres.

Pe agenda Midsommar sunt programate dansuri, muzică tradiţională, jocuri distractive şi educaţionale, mai ales pentru copii, activităţi sportive. Artişti acrobaţi din Suedia susţin o reprezentaţie sâmbătă, de la ora 19,00.

Preşedintele Asociaţiei Green Revolution, Raluca Fişer, preciza că în programul Midsommar se regăsesc ateliere de joacă, de pictură, despre siguranţă rutieră, reciclare creativă şi de resuscitare, care vor fi derulate în parteneriat cu Crucea Roşie. Vor fi cursuri de protecţia mediului şi sunt programate concerte şi proiecţii de filme suedeze.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Green Revolution, Midsommar are loc în contextul aniversării a 500 de ani de existenţă a Suediei ca stat independent, a jubileului Majestăţii Sale Regele Carl Gustaf XVI, precum şi a încheierii Preşedinţiei suedeze a Consiliului Uniunii Europene.

Midsommar este o sărbătoare tradiţională suedeză ce marchează solstiţiul de vară, cea mai lungă zi a anului. Este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul cultural suedez şi este sărbătorit în mod tradiţional în a treia sâmbătă a lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.