Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic feroviar blocat în vestul țării - Trenuri cu sute de pasageri stau pe loc din cauza unui marfar privat

digi24.ro
cfr locomotiva tren

UPDATE - Circulația trenurilor a revenit la normal între stațiile Banu Mare și Crivadia, a anunțat sâmbătă seara compania CFR.

Circulația a revenit la normal sâmbătă, la ora 19.45. „Circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, la ora 19.45, între stațiile Banu Mare și Crivadia, pe firul II”, a anunțat CFR.

Trenurile staționate au fost reînscrise în circulație. „Cele 2 trenuri de călători, care au staționat temporar în gările Bănița (IR 1823) și Pui ( R 2710) au fost reînscrise în circulație”, a precizat CFR.

Un tren de marfă al unei companii private s-a stricat sâmbătă seara la intrare în Baru Mare și a blocat o arteră feroviară din vestul României, anunță CFR.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că „traficul feroviar de călători este întrerupt la această oră pe relația Baru Mare - Crivadia, din cauza unui tren privat de marfă care, la intrare în stația Baru Mare, și-a rupt pantograful și a provocat un deranjament major la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulație, între cele două stații”.

Personalul feroviar al SRCF Timișoara este deja prezent pe teren, unde intervine cu drezina pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, inclusiv a liniei de contact.

Trenurile IR 1823, care circulă în relația București - Arad, și R 2710, care circulă pe relația Simeria - Petroșani, au fost oprite temporar în gările Bănița și Pui, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, mai transmite CFR.

Trenurile care au traseu prin zonă vor avea întârzieri.

„Precizăm faptul că, pentru remedierea deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă, intervențiile sunt estimate la cca 160 de minute. În acest context, operatorul național de transport feroviar de călători - CFR Călători - a fost anunțat că se poate asigura continuitate în circulația trenurilor doar dacă trimit o locomotivă Diesel pentru dublarea garniturilor, pe relația respectivă”, a concluzionat CFR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.