Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic intens la graniță: Peste 400.000 de oameni au tranzitat vineri frontiera

punct frontiera

Trafic intens la graniță: Peste 400.000 de oameni au tranzitat vineri frontiera

Peste 400.000 de oameni au tranzitat vineri punctele de trecere a frontierei. Polițiștii fac recomandări pentru evitarea aglomerației, informează Mediafax.

Vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 409.700 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care peste 233.900 au fost pe sensul de ieșire din țară, respectiv peste 101.300 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 175.825 de persoane, dintre care 17.324 de cetăţeni ucraineni.

Din 10 februarie 2022, înaintea începerii războiului din Ucraina, până vineri, la nivel naţional, au intrat în România 5.515.915 cetăţeni ucraineni.

„Ne aflăm în mini-vacanța de Sfânta Maria și estimăm o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate”, transmite Poliția de frontieră.

Întrucât șoferii utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, polițiștii recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.