Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic la 'business class' - Persoane reținute după au adus migranți în Europa cu un avion privat

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Cinci persoane au fost reținute la Roma și Bruxelles pentru trafic de migranți din Turcia în Europa de Vest. Acestea foloseau un avion privat și cereau aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare migrant transportat, a anunțat miercuri poliția italiană, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

Suspecții, reținuți în baza unor mandate de arestare emise de autoritățile belgiene, sunt acuzați de apartenență la o organizație criminală, se arată într-un comunicat al Poliției.

Aceștia le ofereau migranților acte de identitate diplomatice false din St. Kitts și Nevis și îi urcau în avioane care se îndreptau spre statul din Caraibe cu escală în Europa.

La aterizarea pe un aeroport european, migranții, descriși ca fiind în majoritate de etnie kurdă sau irakiană, coborau, își declarau identitatea reală și depuneau cerere de azil, a explicat poliția italiană.

Potrivit anchetatorilor, care au documentat cinci aterizări separate în Italia, Germania, Franța, Austria și Belgia între octombrie și decembrie 2020, fiecare migrant a plătit aproximativ 10.000 de euro pentru această călătorie.

Suspecții au fost arestați în urma unor investigații comune ale forțelor de poliție din cele cinci țări europene, cu ajutorul autorităților americane și al agențiilor Europol și Eurojust din Uniunea Europeană.

Trei bărbați, un italian și doi egipteni, au fost reținuți la Roma, în timp ce un alt egiptean și o femeie tunisiană au fost reținuți la Bruxelles, a declarat, pentru Reuters, șeful poliției Costantino Scudieri.

Alți doi suspecți sunt în continuare căutați în Italia și Belgia. În cadrul operațiunii, poliția belgiană a confiscat, de asemenea, două avioane private în valoare de 426.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.