Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic restricționat în Pasul Gutâi pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone

gds.ro
drum inchis

Poliţia Rutieră Baia Mare a restricţionat temporar, miercuri, traficul rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine) pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, scrie Agerpres.

"Este restricţionat traficul rutier în Pasul Gutâi, pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, (...) pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Ninge pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Stratul de zăpadă frământată este depus pe toate sectoarele şi măsoară până la 1 cm. Pe DN 18, în Pasul Gutâi, stratul de zăpadă frământată depus măsoară pe unele porţiuni şi până la 4 centimetri", a declarat Dan Bucă. 

Potrivit acestuia, pe DN 18, la accesul în Pasul Gutâi, funcţionează filtre ale poliţiei rutiere la intrarea în localităţile Mara şi Baia Sprie. Acestea verifică dacă şoferii s-au echipat adecvat pentru timp de iarnă cu anvelope şi lanţuri. TIR-urile care sunt în Pasul Gutâi sunt lăsate să treacă pentru a nu bloca circulaţia şi a începe lucrările de deszăpezire. Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN 18, şi în Pasul Prislop.

Citește și: Cinci persoane sunt blocate pe drumul dintre Ocna şi Topârcea, din cauza viscolului

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au intervenit cu 21 utilaje şi au împrăştiat 54 tone sare şi 1.000 litri clorură de calciu. 

De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare a decis suspendarea cursurilor în zilele de joi şi vineri (17 şi 18 ianuarie) din cauza ninsorilor abundente. 

Cel mai mare strat de zăpadă depus în ultimele ore, 112 centimetri, a fost înregistrat în oraşul Cavnic, localitatea situată la poalele Munţilor Gutâi. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a mai precizat că alimentarea cu energie electrică a localităţilor rurale şi urbane nu este afectată de ninsori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.