Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficanții de țigări din Satu Mare și Bihor au fost percheziționați de mascați

Inquam Photos / Octav Ganea
mascati

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, 42 de percheziţii domiciliare în judeţe Satu Mare şi Bihor, pentru destructurarea unei importante reţele de contrabandă cu ţigări, informează Agerpres.

Potrivit DIICOT, în perioada septembrie 2019 - noiembrie 2020, pe raza judeţului Satu Mare, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat implicat în activităţi ilicite pe linia contrabandei cu ţigări şi a cămătăriei.

Liderul grupării este principalul furnizor de ţigări de contrabandă din zona Piaţa Someş din municipiul Satu Mare, ţigări care erau depozitate la domiciliul său, al fiului, cât şi al mamei sale, dar şi în apartamente situate în apropierea pieţei ale unor persoane vulnerabile, uşor influenţabile, pe care membrii grupării le forţau să-i sprijine prin folosirea ameninţărilor şi a actelor de violenţă.

Ţigările de contrabandă erau achiziţionate de la diverşi cetăţeni ucraineni, care le introduceau pe teritoriul României prin trecerea frauduloasă a fâşiei verzi a frontierei, în zona comunei Cămârzana.

Conform DIICOT, cantităţile mari şi frecvenţa vânzării acestor ţigarete au adus venituri considerabile membrilor grupării, care au ajuns să obţină averi importante, să conducă autoturisme de lux şi să deţină sume mari de bani şi bijuterii.

Cu privire la faptele de cămătărie, procurorii spun că liderul grupării împrumuta persoane vulnerabile financiar, cu diverse sume de bani, practicând o dobândă de 120%.

Aşa-zisa contabilitate, respectiv trei registre, în care era păstrată evidenţa persoanelor împrumutate, era ţinută de către mama liderului. Persoanelor împrumutate care aveau venituri salariale, le erau reţinute drept garanţie cardurile şi codurile PIN, în caz contrar recuperarea datoriilor se realiza prin metode de constrângere, constând în ameninţări verbale şi fizice.

Citește și: Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

Pe parcursul investigaţiilor au fost ridicate aproximativ 400.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate până în prezent 25 de baxuri cu ţigarete de contrabandă, dar şi importante sume de bani.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare vor fi conduse la audieri 14 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.