Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficul aerian din România va fi BLOCAT: ROMATSA intră în GREVĂ, de marți

www.mediafax.ro
avion cargo

Traficul aerian din România va fi blocat începând de marți, 30 mai! Asta pentru că angajații ROMATSA, controlorii de trafic, intră în grevă generală și doar o treime din zboruri vor fi efectuate. Vor fi afectate atât cursele care aterizează în România, cât și cele care decolează. ”Dacă am fi pus greva după 5 iunie, era degeaba. ROMATSA ar fi intrat în faliment.”, a anunțat Gabriel Tudorache, lider sindical ROMATSA. Sindicaliștii cer renegocierea contractului colectiv de muncă și se plâng de numărul insuficient de angajați.

”Ceea ce putem să vă spunem în momentul de față este că în urma discuțiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, n.r.) și cu reprezentanții, atât ai Ministerului Transporturilor, cât și a autorităților aeronautice din România, există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt. Este imposibil de a aprecia în acest moment, exact, că va fi vorba despre două ore, trei ore, o oră și ceva", a adăugat Tudorache.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Zborurile anulate vor fi decise de Eurocontrol. Controlorii de trafic vor opri lucrul, marți, 30 mai, începând cu ora 9.00, greva generală fiind pe termen nelimitat, potrivit declarațiilor sindicaliștilor.

318 zboruri sunt programate în ziua declanșării grevei generale la Romatsa. Cursele sunt spre și dinspre Paris, Birmingham, Copenhaga, Majaga, Belgrad, Istambul, Zurich, Frankfurt, Londra, Atena, Viena, Torina, Roma, Budapesta, dar și alte orașe europene. Sunt și curse interne, spre și dinspre Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, și alte destinații interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.