Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficul de călători pe relaţia România-Ucraina, în creștere cu 80%

tren

Traficul de călători pe relaţia România-Ucraina, efectuat prin punctul de trecere al frontierei Sighet, a fost în luna septembrie cu 80% mai mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Biroului Vamal Sighet, Lidia Mureşan. 

"Luna septembrie a fost de-a dreptul spectaculoasă în privinţa traficului de călători din şi înspre Ucraina prin punctul de trecere Sighet, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, adică un procent de 81%, aproape 65.000 de călători", a spus Lidia Mureşan.

ATAC cu rachete în Antalya


Conform evidenţei Biroului Vamal Sighet, în luna septembrie, prin punctul de frontieră au trecut 64.147 călători, 14.227 mijloace de transport, volumul traficului de călători înregistrând o creştere de 81% fata de aceeaşi lună a anului 2015, în timp ce valorile traficului auto sunt mai mari cu 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ambasadorul SUA, cu alai şi mape la noua şefă a Curţii Supreme


De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, au fost confiscate 137.320 ţigarete de provenienţă ucraineană, un autoturism VW, 22,285 kilograme produse din carne, 1,100 kilograme de produse lactate, 24 litri de lapte, 101,7 litri agenţi organici de suprafaţă, 620 de comprimate medicamente diverse, 500 de mililitri de grăsime de urs şi 3,1 litri de votcă. 

Punctul de trecere al frontierei Sighet este singurul din judeţ care permite accesul din şi înspre Ucraina, peste podul cu un singur sens de circulaţie care traversează râul Tisa. În urmă cu ani de zile, între judeţul Maramureş şi regiunea Ivano Frankivsk exista şi o conexiune pe linia ferată cu ecartament lat prin punctele de trecere Câmpul Lung la Tisa şi Valea Vişeului, trafic închis de căile ferate ucrainene în urma unor incidente repetate având ca obiect traficul cu ţigări de contrabandă. 

În regiunea Transcarpatia din Ucraina locuiesc peste 45.000 de etnici români, majoritatea cu rude în judeţul Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.