Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedia de la Colectiv, în telegramele WikiLeaks: Gitenstein cerea SPRIJIN pentru victime

COLECTIV-lumânare-în-palme-777x437

Cea mai mare tragedie de după Revoluție, cea de anul trecut, de la clubul Colectiv, apare în telegramele Wikileaks făcute publice în cadrul scandalului e-mail-urilor lui Hillary Clinton, candidata democrată la președinția SUA.

Cel care menționează catastrofa de la Colectiv este fostul ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, care la câteva zile după incendiu, i-a trimis un e-mail lui John Podesta, actualul șef de campanie al lui Hillary Clinton, în care îi cerea sprijin pentru victimele din Colectiv. Gitenstein i-a făcut lui Podesta și o scurtă descriere a tragediei și i-a menționat și conturile în care se pot face donații.

Citește și: Alina Gorghiu: Legea majorărilor salariale e un furt

”Dragă John & Mary Podesta,

După cum probabil ați văzut la știri și pe rețelele de socializare, în ziua de vineri, 30 octombrie, s-a produs un tragic accident în clubul Colectiv din București.

În acest moment situația victimelor este următoarea: 32 de persoane au murit și peste 150 sunt rănite, 127 de persoane sunt încă în spital, dintre care 65 sunt în stare critică.

Există câteva organizații care s-au mobilizat pentru a ajuta victimele și familiile acestora.

Costurile pentru îngrijirea pacienților cu arsuri sunt enorme. Vă dau câteva exemple: o cutie cu bandaje speciale costă 76 de lei (aproximativ 20$), un defribilator costă între 500$ și 600$.

Am fost contactați de mai multe persoane care voiau să știe cum pot ajuta.

Dacă doriți să donați pentru victime și familiile lor, am identificat trei organizații non-profit care se implică în ajutarea acestora. Acestea sunt: Fundația pentru SMURD, Crucea Roșie Română - Campania „Nouă ne pasă”, alături de Pro TV, și Fundația Estuar.

De asemenea, Universal Music România a anunțat pe 3 noiembrie că va dona victimelor drepturile din vânzările albumelor ”Mantras of War” al trupei Goodbye to Gravity (albumul care se lansa în seara tragediei din club) și ”Ce simți”, al trupei Up To Eleven”, i-a transmis ambasadorul SUA la București lui John Podesta.", i-a spus fostul diplomat american lui Podesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.