Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedia de la Credevia s-ar putea repeta și în Sectorul 6: Doar una din cele 40 de benzinării și stații GPL are autorizații / Ciucu: 'Raportul m-a speriat'

Reuters
pompa benzina mototina benzinarie peco

Doar una din cele 40 de benzinării și stații GPL din Sectorul 6 are autorizații, dar nu respectă distanța față de imobile, potrivit raportului întocmit de Poliția Locală în urma unui control.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a cerut luni, Poliției Locale Sector 6, să verifice toate stațiile GPL și benzinăriile din sector și să vină cu o situație clară în ceea ce privește atât autorizațiile deținute, cât și respectarea distanței minime prevăzute de lege față de imobilele din perimetru.

„Tragedia de la Crevedia ne-a făcut să înțelegem că nimeni nu poate fugi de răspundere, chit că are sau nu atribuții în a aviza/aproba sau nu activitatea de comerț cu combustibili. Ne-am folosit de acest context sumbru și am dispus Poliției Locale a Sectorului 6 o verificare temeinică, amănunțită, a tuturor autorizațiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licențelor, cerute de lege pentru funcționarea acestor operatori economici cu specificul de comercializare de combustibili”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Astfel, echipe formate din polițiști de la Serviciul Mediu, Inspecție Comercială și Disciplina în Construcții au mers timp de trei zile pe teren și au efectuat controale. Au identificat 40 de benzinării și stații GPL deschise și le-au solicitat administratorilor toate documentele și autorizațiile pe care sunt obligați să le dețină pentru a funcționa.

Primăria Sectorului 6 precizează că, dintre locațiile verificate, doar o benzinărie are documentele la zi, dar nu respectă distanța minimă legală față de imobilul din vecinătate.

„Raportul m-a speriat, dar am decis să îl fac public. (...) Ordonanța nr. 99 din 29 august 2000 nu dă dreptul primăriilor să autorizeze sau să închidă afacerile cu combustibili. (...) Primăriile sunt responsabile doar de emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de constuire, iar aici am dispus un control intern suplimentar. Pe mandatul meu nu s-au emis astfel de autorizații. Acest lucru fiind clarificat, asta nu înseamnă că nu trebuie să nu fim responsabili și să știm ce se întâmplă în localitățile noastre”, a mai spus edilul Sectorului 6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.