Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedia EgyptAir/ Prima înregistrare audio din cabina piloților

news.yahoo.com
avion disparut

Noi date în cazul tragediei aviatice EgyptAir, aeronava care s-a prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană. Prima înregistrare audio din cabina piloților a fost publicată. Fragmentul surprinde o conversație dintre un pilot și turnul de control, însă nu este înregistrarea finală din cabina avionului.

Vezi și: Povestea crunta a unor egipteni aflati la bordul avionului EgyptAir

Pilot: Bună, bună! EgyptAir804, nivel de zbor 370, codul de transponder 724
Turnul de control: EgyptAir, contact radar
Pilot: Mulțumesc mult!
Turnul de control: EgypyAir804, contactați Padova 1-2-0 zecimale 7-2-5. Noapte bună!
Piloți: Multumesc foarte mult!

Acesta este fragmentul audio, publicat de CNN, în cazul tragediei aviatice. Discuția are loc între pilot și un controlor de trafic din Elveția, scrie sursa citată. În același timp, armata egipteană a dat publicității primele imagini cu rămășițele aeronavei.  Mohammed Samir, purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a declarat că au fost recuperate mai multe părţi ale avionului, dar şi anumite obiecte personale ce aparţineau pasagerilor.

Cu ajutorul acestor rămășițe, anchetatorii speră să descopere cauza exactă ce a dus la prăbușirea aeronavei. Autoritățile nu exclud nicio pistă, deși cea teroristă părea să fie cea mai plauzibilă.

La o zi după ce avionul companiei EgyptAir, Airbus 320, s-a prăbușit în Marea Mediterană, echipele de căutare au găsit mai multe obiecte, despre care se spune că sunt resturi ale aeronavei.

Vezi și: PNL a EXPLODAT, după ultimul SONDAJ

Armata egipteană a găsit la 290 km nord de orașul de coastă Alexandria bucăți din avionul EgyptAir care s-a prăbușit joi. Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, general Mohammad Samir, marina militară egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre, în condițiile în care au fost găsite deja unele dintre obiectele aparținând pasagerilor.

Vineri au apărut câteva imagini, capturi de pe un video realizat de Ministerul Apărării din Egipt, în care se poate vedea cum navele implicate în operațiunea de căutare navighează în zona în care se presupune că s-a prăbușit avionul și în care s-au găsit resturile din aeronavă.

Advertisement

Anterior, autoritățile au confirmat că la bordul avionului au fost emise alerte de fum, cu puțin timp înainte de prăbușire. Fumul ar fi provenit din partea din față a cabinei. Biroul pentru Anchete şi Analize (BEA) a confirmat aeronava a transmis mesaje automatice ACARS ce indică faptul că exista fum în cabină, dar a apreciat că este prea devreme pentru a interpreta aceste elemente.

„Este prea devreme pentru a interpreta şi înţelge cauzele accidentului, atât timp cât nu am găsit nici epava şi nici înregistratoarele. Prioritatea anchetei este să găsească epava şi înregistratoarele de zbor”, a declarat un purtător de cuvânt al BEA pentru AFP.

Avionul companiei EgyptAir, care efectua zborul MS804 pe ruta Paris-Cairo, s-a prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană. La bord se aflau 66 de persoane, dintre care 56 de pasageri și zece membri ai echipajului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.