Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIA supravieţuitorilor atacului armat de acum doi dintr-un liceu din Florida a devenit documentar

www.news.abs-cbn.com
atac artmat liceu orlando florida

Supravieţuitorii atacului de acum doi ani dintr-un liceu din Florida sunt subiect în documentarul "Us Kids", regizat de Kim A. Snyder iar scopul filmului este să determine o dezbatere serioasă, în campania pentru alegerile prezidenţiale din acest an, despre posesia de arme de foc, informează AFP, citată de news.ro.

Documentarul prezintă consecinţele atacului armat asupra supravieţuitorilor şi primii paşi făcuţi de aceştia către activism.

Printre ei, Emma Gonzalez, devenită figură a frustrării tinerilor care suferă din cauza unei politici inactive care se confruntă cu o problemă endemică în Statelor Unite: 417 atacuri armate au avut loc în ţară, un record istoric, potrivit asociaţiei Gun Violence Archive.

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor

Adolescenta a impresionat printr-un discurs emoţionant în care l-a tras la răspundere pe Donald Trump şi în care a criticat finanţarea campaniei sale de către Asociaţia Naţională a Armelor (NRA) cu 30 de milioane de dolari. Ea a calificat drept "prostii" pretextele clasei politice pentru a nu legifera contra armelor.

Dezbaterea despre posesia de arme de foc nu a fost foarte mult abordată de candidaţii democraţi la Casa Albă, ale căror poziţii pe acest subiect sunt divergente, dar ar putea deveni importantă de acum şi până la 3 noiembrie, în condiţiile în care Donald Trump va încerca să obţină al doilea mandat.

Citeşte şi: 'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

"Us Kids" este realizat de Kim A. Snyder, care a semnat deja în 2016 documentarul "Newtown", despre atacul care s-a încheiat cu 26 de morţi într-o şcoală din Sandy Hook, în 2012, în statul Connecticut.

"Credeam că am terminat cu problema violenţei cu arme", a declarat ea pentru AFP, cu ocazia prezentării filmului la Festivalul de film independent de la Sundance.

"Us Kids" este povestit prin ochii supravieţuitorilor, prin ai celor care simt furie, frustrare şi traume, "transformaţi în persoane care acţionează, sunt determinate şi speră".

Snyder speră ca "Us Kids" şi mesajul său să ajungă în campania electorală şi în dezbaterea din campania pentru prezidenţiale. "Este un film care priveşte cu hotărâre către alegerile din 2020. Oamenii trebuie să meargă la vot şi să facă din violenţa cu arme un subiect prioritar pentru acestă ţară căci nu se justifică, este o criză de sănătate publică", a mai spus ea.

Atacul armat de la Marjory Stoneman Douglas High School din Parkland, Florida, a avut loc pe 14 februarie 2018. Acesta a fost cel mai sângeros atac armat la o şcoală americană de la cel din Newtown, în Connecticut, din urmă cu opt ani. Nikolas Cruz, fost elev al liceului, care a fost exmatriculat, a ucis 17 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.