Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie aeriană în Pakistan. Un elicopter militar cu 6 persoane la bord s-a prăbușit în Balochistan

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Un elicopter al armatei pakistaneze transportând şase persoane, printre care un ofiţer cu rang înalt, a dispărut luni în cursul operaţiunilor de salvare în faţa inundaţiilor devastatoare care au afectat sud-vestul ţării, a anunţat armata, transmite AFP preluat de agerpres.

"Un elicopter al armatei pakistaneze care participa la operaţiunile de salvare în legătură cu inundaţiile de la Lasbela, în Balochistan, a pierdut contactul" cu controlul de trafic aerian, a declarat armata pakistaneză într-un comunicat.

Textul precizează că printre pasageri se afla "comandantul Corpului 12 care superviza operaţiunile de salvare în legătură cu inundaţiile din Balochistan". Nu au fost oferite detali despre circumstanţele dispariţiei aparatului.

Comandantul, generalul-locotenent Sarfraz Ali, este cel mai înalt responsabil al armatei în regiune şi unul dintre cei mai înalţi gradaţi din armata pakistaneză.

"Poliţia locală, armata şi serviciile de urgenţă sunt în căutarea elicopterului", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale.

Premierul Shehbaz Sharif, care a vizitat luni provincia pentru a inspecta operaţiunile de salvare, a descris incidentul drept "alarmant", adresând pe Twitter rugăciunile "întregii naţiuni" pentru "întoarcerea acestor copii ai ţării care au venit să ajute victimele inundaţiilor".

Armata este cea mai puternică instituţie din Pakistan, iar autorităţile civile se bazează foarte mult pe ea atunci când au loc dezastre naturale precum inundaţii sau cutremure.

Inundaţiile provocate de muson au ucis cel puţin 478 de persoane de la jumătatea lui iunie, dintre care cel puţin 136 numai în Balochistan, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.