Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie fără margini: O mamă a murit în Maternitate -Medicii au asistat impasibili la suferința tinerei

Wikipedia
ambulanta

O tragedie devastatoare a avut loc într-o familie din Botoșani. Trei copii minori au fost lăsați fără mamă, după ce femeia a trecut în neființă în Maternitatea Spitalului Județean.

Coșmarul familiei a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra, în vârstă de numai 26 de ani și însărcinată cu cel de-al patrulea copil, a început să sângereze. Alarmetă, a apelat imediat numărul de urgență 112. Era 22:51. Într-un interval scurt, o echipă de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la locuința sa din municipiul Botoșani. La ora 23:05, ea era deja în îngrijirea personalului de la Maternitate, conform Monitorulbt.ro.

“Am fost solicitați prin 112 pentru o pacientă în vârstă de 26 de ani, din municipiul Botoșani, care acuza o stare generală alterată, sângerări, gravidă în 14 săptămâni. Echipajul nostru s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta care prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări. A fost preluată și dusă la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoșani.

După ce a fost adusă la spital, Alexandra a schimbat mesaje cu soțul ei. Conținutul conversației dintre tânără și soțul ei este cu adevărat uluitor. În ciuda durerilor cumplite pe care le simțea, tânăra menționează că i s-a administrat un calmant care nu a avut efect. "Doamne, tot ce-mi doresc acum este să primesc anestezie pentru procedura de chiuretaj. Nu mai suport, pur și simplu", îi mărturisește ea soțului său.

Mai apoi, Alexandra îi comunică soțului că abia a doua zi va fi operată de către medic. Se pare că doctorul la care era înregistrată era acasă, iar medicii de gardă au decis că situația nu reprezintă o urgență.

“- De ce nu face un medic care e acum Ca sa scapi odata.

– Nu, tree sa vina mâine medicul meu.

– De ce?

– A spus ca nu se poate în seara asta

– Nu înteleg. Cum să stai asa? Cine stie la ce ora vine maine.

– Sper sa vina devreme ca mor aici.

– Chiar nu pot sa inteleg treaba asta! Este o urgenta totusi si ar trebui sà se ocupe cine este de garda.

-Mna.. Nu e chiar urgenta”, sunt câteva dintre mesajele schimbate cu soțul la ora 1:59 dimineața.

content-image

Mai mult decât atât, chiar și în ultimele clipe de viață, tânăra își exprimă preocuparea pentru copii. "Oricum nu contează. Ce fac copiii?", întreabă ea. La ora 6:40, bărbatul îi transmite că unul dintre copii s-a trezit. Tânăra, cuprinsă de durere, mai trimite un mesaj: "Nu mai am putere." Peste câteva zeci de minute de la acele mesaje, vine apelul devastator de la spital.

Familia caută dreptate

Într-o stare de șoc, familia tinerei caută acum dreptate. Îndurerate, rudele doresc ca cei responsabili de pierderea acestei tinere de doar 26 de ani să fie trași la răspundere.

“Au dus-o la spital, i-au făcut o perfuzie și i-au zis să aștepte medicul. I-au zis că a pierdut sarcina și să aștepte medicul până dimineață. A stat până dimineata cu dureri foarte mari, am și mesaje cum îmi spunea că nu mai poate de durere, că nu mai suportă, că moare acolo. Dimineață au dus-o la ATI și după vreo 20 de minute au declarat decesul. I-au tot zis să aștepte pe doctorul ei până dimineața. Vreau să depun plângere penală că nu se poate așa ceva: să omori fată la 26 de ani cu trei copii acasă, e ceva ieșit din comun. Asta mi se pare crimă. Toată noaptea a vorbit cu soțul ei că nu mai poate. Ultimul ei mesaj a fost: Nu mai pot!”, a spus Vlad Miron, fratele tinerei.

Conform medicilor, dimineața, starea tinerei a evoluat rapid spre o agravare ireversibilă. A suferit o hemoragie masivă, cu sângerare chiar și în căile respiratorii. A fost transferată la secția de Terapie Intensivă. Cu toate acestea, intervenția a venit prea târziu. Momentul decesului a fost înregistrat la ora 8:20.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a inițiat imediat o anchetă pentru a stabili dacă procedurile medicale au fost respectate în acest caz tragic.

“Pacienta se internează in urgenta adusa cu ambulanta pe data de 17.08.2023 ,ora 23:30 pentru sangerare genital externa redusa, dureri hipogastrice. Aflata la a cincea sarcina – trei nasteri naturale si un avort spontan in antecedente -, cu amenoree de 13 saptamani si sarcina, ecografic corespunzator pentru 12 saptamani, oprita in evolutie recent.

S-au efectuat investigatii de laborator si examen ecografic, conform protocolului in vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii in cursul noptii dearece sangerarea genitala externa a fost foarte redusa, colul uterin inchis (fara semen de avort in evolutie).

Pe data de 18.08.2023, ora 07:30 prezinta degradare brusca a starii generale cu dispnee severa, sangerare abundenta la nivelul cailor aeriene superioare motiv pentru care este transferata in sectia ATI unde se instituie manevre complexe de reanimare.In ciuda eforturilor, la ora 08:20 se declară decesul prin Stop cardiorespirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare. Conducerea spitalului exprimă condoleanțe familiei îndurerate”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati.

Poliția a demarat o anchetă

Fratele tinerei a fost la sediul Poliției pentru a depune o plângere de la primele ore.

“Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să stabilim împrejurările în care a survenit decesul și cine se face responsabil de acesta. Totodată, urmează să fie efectuată autopsia pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Alexandra a lăsat în urmă un soț îndurerat și trei copii. O fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an știu că mama lor a plecat la spital ca medicii să o facă bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.