Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Alpii francezi: o britanică și fiul acesteia au sfârșit în urma unei avalanşe

Hindustan Times
avalansa himalaya

O femeie din Marea Britanie şi fiul său ar fi murit în Alpii francezi, după o avalanşă produsă în lanţul Mont Blanc, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Cei doi erau parte dintr-un grup care ar fi schiat mult în afara pârtiilor, cu un instructor, când s-a produs avalanşa, cu o lăţime de 400 de metri, la o altitudine de 2.300 de metri, în apropiere de staţiunea de schi Saint-Gervais-les-Bains din Haute-Savoie.

Femeia de 54 de ani şi fiul ei, de 22 de ani, erau la schi cu alţi membri ai familiei, potrivit procuraturii din Bonneville.

Jandarmii montani au afirmat că avalanşa pare să fi fost declanşată de un grup de schiori aflaţi mai sus pe pantă.

Un al treilea schior, instructorul, a fost şi el îngropat sub zăpadă, dar el purta un sistem de detecţie în avalanşă şi a fost găsit rapid. El ar fi suferit răni uşoare. Alte cinci persoane au scăpat, inclusiv soţul şi tatăl celor decedaţi.

Poliţia montantă a afirmat că o anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele deceselor. Numele victimelor nu au fost făcute publice.

Jean-Luc Boch, preşedintele Asociaţiei Primarilor din Staţiuni Montane, a declarat că nu există schi în afara pârtiei fără riscuri.

”Risc zero nu există în afara pârtiei”, a declarat el, pentru FrenchInfo. “Există un risc şi acel risc există chiar dacă eşti însoţit de profesionişti, de ghizi, de instructori de schi… întotdeauna există un risc care planează asupra ta. Nu uitaţi niciodată că în munţi siguranţa este cel mai important lucru şi trebuie să fiţi extrem de precauţi. Munţii, ca şi marea, sunt întotdeauna mai puternici decât noi”, a afirmat el.

Într-un alt accident, o persoană de 31 de ani care făcea drumeţie şi a ieşit de pe cărare pentru ”a vedea nişte capre negre” a murit după ce a căzut 500 de metri, în lanţul muntos Écrins, la Isère, în apropiere de Grenoble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.