Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în China: 18 morți și 16 răniți într-un incendiu la o şcoală de arte marţiale. Conducătorul instituției a fost arestat

ig news
incendiu china

În total 18 persoane au murit, iar alte 16 au fost rănite vineri în incendiul unei şcoli de arte marţiale, în centrul Chinei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP, conform news.ro.

Conducătorul instituţiei, situată în provincia Henan, a fost arestat, potrivit unui comunicat oficial.

Majoritatea victimelor sunt elevi ai şcolii, cu vârsta cuprinsă între şapte şi 16 ani, scrie presa locală.

Incendiul a fost stins, anunţă într-un comunicat comitatul Zhecheng, în care se află şcoala.

Sinistrul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în timp ce 34 de interni se aflau la primul etaj al şcolii, potrivit unor funcţionari, citaţi de site-ul Beijing Toutiao News.

Răniţii - dintre care patru se aflau în stare gravă - au fost trimişi la un spital, unde un mediac a dat asigurări că ”s-a făcut totul” pentru a-i salva, potrivit site-ului.

Incendiile sunt frecvente în China, iar zeci de oameni au murit în ultimii ani în incendii de vegetaţie sau în instalaţii industriale.

Un incendiu s-a soldat cu 19 morţi, la sud de Beijing, la sfârşitul lui 2017, într-un hotel în care erau găzduiţi migranţi interni. În urma acestei drame, a avut loc o campanie de distrugere a locuinţelor ilegale ale migranţilor, iar mulţi au fost nevoiţi să se întoarcă în provinciile lor natale.

Incendiul de vineri are loc în contextul în care regimul chinez al lui Xi Jinping consolidează măsurile de securitate în toate direcţiile, odată cu apropierea marcării a 100 de ani de când Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) se află la putere, la 1 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.